Lidija Bradara predsjednica Federacije BiH, prijedlog ide u Parlament!

Lidija Bradara je nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine.

Potvrdila je to ona danas novinarima, nakon što su donijeli odluku, da ona bude predsjednica FBiH, a Igor Stojanović i Refik Lendo potpredsjednici FBiH.

O svemu su obavijestili Zastupnički dom PFBiH i Dom naroda, SIP i OHR, očekuju da Zastupnički dom potvrdi ovu njihovu odluku, prenosi N1.

Danas smo iskoristili svoje ustavne ovlasti i ustavne nadležnosti. Nas troje smo potvrđeni i izabrani kandidati za predsjednika i potpredsjednika FBiH. Lidija Bradara je predsjednica FBiH, a Stojanović i Lendo potpredsjednici FBiH, istaknula je Bradara.

Refik Lendo, član rukovodstva FBiH nije se pojavio na današnjem sastanku. Ovo je treći sastanak bez Refika Lenede koji je zakazao sastanak za petak.

Podsjetimo, Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović izabrani su i službeno prošlog tjedna nakon potvrde Doma naroda FBiH, za rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine. S ukupno 79 glasova ZA, bez suzdržanih i protiv Lendo, Bradara i Stojanović su izabrani za nove rukovoditelje Federacije BiH.

Prema zaključku Središnjeg izbornog povjerenstva glasanje je izvršeno prozivanjem svakog izaslanika, koji se izjasnio o predloženoj listi na kojoj su Lendo, Bradara i Stojanović.

Ranije isti dan njihovo imenovanje potvrdio je i Zastupnički dom Parlamenta FBiH. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Turskoj spašeno više od 114.000 ljudi

Čović: Ne vidim razlog da visoki predstavnik donosi nove odluke oko izbornog zakona