Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Ličanka nasjela na mail o nasljedstvu, ostala bez nekoliko tisuća eura

Pročitajte i ovo

Prevarena žena je komunikaciju putem mobilne aplikacije WhatsApp s nepoznatom osobom održavala od prosinca 2018. godine, da bi 24. rujna 2020.

Policija u Otočcu zaprimila je prijavu 65-godišnje Ličanke koja je prevarena za nekoliko tisuća eura jer je nepoznatoj osobi uplatila novac za troškove nepostojećeg nasljedstva u Francuskoj, izvijestila je u petak ličko-senjska policija.

Prevarena žena je komunikaciju putem mobilne aplikacije WhatsApp s nepoznatom osobom održavala od prosinca 2018. godine, da bi 24. rujna 2020. na više bankovnih računa, u svrhu navodnih troškova postupka nasljeđivanja, uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija je ovim povodom upozorila građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije da ne bi postali žrtve prijevara.

“Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192”, stoji u priopćenju.

Internetske prijevare, dodaju iz policije, sve je češći načina izvršenja kaznenih djela, a svakome treba odmah postati sumnjivo ako im se obećaje brza zarada i to bez posla. Sumnjivi trebaju biti i zahtjevi za malim donacijama i pomoći te zahtjevi da im se daju preslike ili fotografije osobnih iskaznica, bankovnih kartica i drugi osobni podaci.

Dobro treba promisliti i prije nego se klikne na određeni link i obavi spajanje na određeni servis ili odgovara na nepersonalizirane poruke, a koje su nerjetko napisane velikim slovima.

“Naučite što prije prepoznati lažni email i prijevaru, ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu i bez velikog napora donijeti bogatstvo”, zaključuju u policiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

OGROMNE ŠTETE, STRADALO NEKOLIKO GRADOVA Nikad veći led pao na sjeveru Hrvatske

DHMZ Republike Hrvatske izdao je upozorenje u trenu kad je tučonosni oblak već “rasipao” svoj teret na sjeveru Hrvatske....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo