Let 3 i ‘Mama ŠČ!’ popeli se na prvo mjesto po glasovima publike

11.02.2023. Opatija - Grupa Let 3 pobjednik na Dori 2023. s pjesmom "Mama SC!". Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Wiwibloggs, portal i YouTube kanal specijaliziran za obožavatelje natjecanja za pjesmu Eurovizije početkom tjedna napravio je anketu u kojoj je publika glasala za najboljeg izvođača koji bi po njima trebao pobijediti u Liverpoolu u svibnju.

Birali su između 15 pjesama, a prvo mjesto osvojila je Hrvatska s pjesmom “Mama ŠČ!” Leta 3. U anketi na Wiwibloggsu glasalo je, kako navode, 31.437 ljudi.

Hrvatska pjesma pobijedila je s 53.99 posto, odnosno sa 16.974 glasa, dok su se na drugom mjestu našli predstavnici Slovenije, bend Joker out s pjesmom ‘Carpe Diem’.

Na trećem mjestu je Alessandra iz Norveške s pjesmom ‘Queen of Kings’, na četvrtom Španjolska i njihova Blanca Paloma s pjesmom ‘Eaea’, dok je na petom Italija i pjesma ‘Due Vite’ Marca Mengonija.

Damir Martinović Mrle (61) i Zoran Prodanović Prlja (58) polako se penju i na službenim kladionicama, a brojke na YouTubeu također pokazuju koliko su popularni ovih dana.

Primjerice, na službenom kanalu Eurovizije pjesma ‘Mama ŠČ!’ je u samo jedan dan prikupila gotovo pola milijuna pregleda, a sada su opasno blizu milijunu. Točnije, u trenutku pisanja ovog teksta imaju 968 tisuća pregleda.

Ispred njih se nalaze samo dvije zemlje koje će nastupiti u Liverpoolu u svibnju, a s to su Norveška s pjesmom “Queen of Kings”, čija predstavnica Alessandra 1,5 milijuna pregleda, i Španjolska i njihova Blanca Paloma s pjesmom “Eaea” koja ima 1,2 milijuna.

Let 3 s pjesmom “Mama ŠČ!” pobijedio je prošle subote na Dori čime je priskrbio sebi put u Liverpool i titulu hrvatskog predstavnika na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, a reakcije javnosti su podijeljene.

Neki su oduševljeni dok ih drugi pak žele diskvalificirati zbog političke poruke koju, inače, pjesme na Euroviziji ne smiju isticati, ma kakva god ona bila.

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije održava se u Liverpoolu nakon što je prošle godine pobjedu odnijela Ukrajina i njihov predstavnik Kalush Orchestra.

Međutim, zbog ratne situacije Ukrajina je zaključila kako se tamo ne može održati natjecanje pa je pao izbor na Englesku. Najveći favoriti i ove godine su predstavnici Ukrajine, duo Tvorchi s pjesmom ‘Heart of Steel’. Šansa za pobjedu im 26 posto.

Na drugom mjestu stoji Švedska s 10 posto mogućnosti osvajanja ovog natjecanja te Norveška na treće mjesto s 8 posto šanse za pobjedu. Na ovogodišnjoj Euroviziji natječe 37 zemalja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prošle godine BiH izvezla električne energije u vrijednosti od milijardu i 74 milijuna KM

Vozači iz BiH među najlošijima u svijetu, razlozi alkohol i loše ceste