Subota, 2 srpnja, 2022

Lana Pudar se vraća u bazen: Slijede nastupi na velikim međunarodnim natjecanjima

Pročitajte i ovo

Naša najbolja sportašica Lana Pudar poslije povijesnih rezultata koje je postigla u prošloj godini, nakon višemjesečne natjecateljske pauze ponovno se vraća u bazen. Lana se sa svojim timom već uvelike priprema za veliki broj reprezentativnih nastupa koji je očekuju u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Kako su rekli iz Laninog matičnog kluba KVS “Orka” u prethodnom periodu Lanine pripreme bile su dosta teške te je najveći dio vremena provela na pripremama van Mostara, na bazenima širom države i Europe pripremajući se za sve što joj slijedi u narednom periodu.

Naime, Lana Pudar 16. lipnja zajedno s trenerima Goranom Grahovcem i Damirom Đedovićem putuje na svjetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti od 18. do 25. lipnja. Poslije svjetskog seniorskog prvenstva s trenericom Alenom Ćemalović putuje za Alžir, gdje se u gradu Oranu održavaju XIX Mediteranske igre, na kojima Lana sudjeluje po prvi put, a svoj prvi nastup ima već 1. srpnja u disciplini 200m delfin. Pored navedene discipline Lana će na Mediteranskim igrama nastupiti i u disciplinama 50 i 100m delfin. Odmah nakon utrke u discipline 100m delfin koja je na program 4. srpnja Lana putuje u Rumunjsku, gdje će se u gradu Bukureštu održati europsko juniorsko prvenstvo koje traje od 5. do 10. srpnja na kome Lana svoj prvi nastup ima već 6. srpnja u kvalifikacijama u disciplini 200m delfin. Na ovom prvenstvu će također nastupiti i u disciplinama 50 i 100m delfin.

Po završetku juniorskog prvenstva Europe Lana Pudar će se nakratko vratiti u Mostar i onda opet slijedi odlazak na pripreme za seniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Rimu od 11. do 18. kolovoza. Potom sa svojim timom putuje u Peru, gdje će se u glavnom gradu Limi održati svjetsko juniorsko prvenstvo u periodu od 30. kolovoza do 4. rujna. Lanin stručni tim na čelu s profesorom Goranom Grahovcem, profesorom Damirom Đedovićem i trenericom Alenom Ćemalović imao je dosta posla da pokuša napraviti što kvalitetniji plan i program priprema jer kao što možemo vidjeti, natjecateljski program koji Lani slijedi je vrlo naporan i zahtjevan.

U razgovoru s predsjednikom Laninog kluba i jednim od njezinih trenera profesorom Damirom Đedovićem doznaje se kako je plan treninga i nastupa za ovu godinu napravljen tako da u ovoj godini pokušaju ostvariti učešće na što većem broju velikih međunarodnih natjecanja gdje će se Lana natjecati s najboljim svjetskim plivačicama.

– Kako će od naredne godine naš osnovni fokus biti na isplivavanju norme za olimpijske igre ‘Paris 2024.’, tako će i svi naši natjecateljski i trenažni planovi  biti vezani za nastup na olimpijskim igrama. Iz tog razloga odlučili smo ove godine nastupiti na većini najvećih međunarodnih natjecanja, kako bi između ostalog dobila i neophodno iskustvo za sve ono što je očekuje u narednom periodu. Ove godine Lana po prvi put sudjeluje na svjetskom i europskom seniorskom prvenstvu u velikim bazenima, na svjetskom juniorskom prvenstvu, kao i na Mediteranskim igrama – kazao je Đedović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Milijunska investicija u Busovači, gradi se objekat površine 3500 m2

Poznati bh. maloprodajni lanac, Robot iz Sarajeva, prije dva mjeseca krenuo je s izgradnjom novog maloprodajnog centra u Busovači...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo