Kraken nije registriran u BiH, ali to ne znači da nije ovdje: Kako se pripremiti

Odavno nitko nigdje ne nosi nikakvu masku. osim ponetko u zdravstvenim ustanovama. Dok se polako zaboravlja korona pojavio se kraken. Kažu krakat i opasan.

Nekad je Kraken kao morsko čudovište iz nordijske mitologije uništavalo brodove. Njegovim imenom naziva se novi virus koji hara svijetom: Ubrzano se širi i urušava zdravlje. Nije poznato nalazi li se  u BiH – nije sekvencioniran niti jedan slučaj, javlja N1.

“Treba se pripremiti u borbi protiv njega i najbolje cijepljenje, bivalentno cijepljenje. To je buster doza pojačivač engleski i on se daje ljudima koji su primili dva cjepiva u razmaku od tri mjeseca od posljednje”, pojasnio je epidemiolog Jasenko Karamehić.

A priče o cijepljenju i novim sojevima bh. stanovnicima je odavno dosta.

“Mene to ne zanima, došao ne došao, ja sam svoje prošla i doviđenja”, samo je jedan u nizu odgovora građana.

Dok se očekuje Kraken, gripa hara. Sve više intervencija službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja. A tek smo na početku sezone:

“Pik će biti, kao po pravilu, na kraju veljače. Znači da nam tek predstoji pik sezonske gripe. Savjetujemo građanima da se ponašaju barem djelimično kao kada smo imali one sezonske skokove u covidu”, apelirao je glasnogovornik JU Dom zdravlja SŽ Arman Šarkić, prenosi večernji.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ljudi sve više napuštaju BiH: Čak prodaju i tvrtke radi odlaska u inozemstvo

Riješene kadrovske “križaljke”, novo Vijeće ministara najkasnije za 30 dana?