Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Koncert “Vesele note”

Pročitajte i ovo

Uspješno skinut krov sa zvonika sisačke katedrale

Krov oštećenog zvonika sisačke katedrale, nakon višednevnevnog odgađanja zbog lošeg vremena, uspješno je skinut u nedjelju 10. siječnja. Najprije je...

Najgori i najizvjesniji scenarij: 15 katastrofa koje prijete Hrvatskoj

Hrvatsku su lani pogodile dvije katastrofe – pandemija koronavirusa i potresi. Pandemija još traje, a posljedice potresa će se...

Promjene u crkvi: Žene mogu čitati evanđelje

Papa Franjo, u još jednom koraku ka većoj ravnopravnosti žena u Rimokatoličkoj crkvi, promijenio je zakon kako bi im službeno...
Na početku smo nove školske godine, vremena kada se nakon ljetnog predaha bude dječje aktivnosti. Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca, područni odjel Busovača, koncertom “Vesele note” pozvala je svoje glazbenike na buđenje, a nove članove da zajedno muziciraju i uživaju u odrastanju uz glazbu.

Koncert je u četvrtak organizirala voditeljica Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca PO Busovača, Davorka Dujmušić, u suradnji s nastavnim osobljem i učenicima ove ustanove. Koncert je simbolično trajao jedan školski sat, a imao je za cilj budućim učenicima predstaviti kako izgleda jedan sat u ovoj ustanovi.

Na današnjem koncertu mladi glazbenici su glumili, pjevali i svirali, ukratko su predstavili izgled i oblik instrumenata na kojim sviraju i opisali njihove osnovne karakteristike. Publika trećeg razreda osnovnih škola bez daha je uživala u izvedbama spremljenih komada. Tko zna, možda nekome od njih ovo bude presudan događaj za životno usmjerenje i zanimanje, jer kako je rekao Aristotel, muzika ima moć da oblikuje karakter.

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca PO Busovača postoji već 23 godine, a za svog postojanja iznjedrila je: doktore, magistre, profesore, dirigente i nastavnike. Ova škola nudi mogućnost izučavanja klavira, gitare i harmonike. Uspjeh bivših učenika, a i današnji predstavljen školski sat zasigurno će biti motiv da se mališani odvaže i vežu za neki od glazbenih instrumenata koja ova škola u svom programu nudi.

Prošlotjedni koncert posjetili su učenici trećih razreda iz Osnovne škole “Busovača”, Osnovne škole “Kaonik” i Osnovne škole “Kaćuni”. Učenici glazbene škole i publika zatvorili su današnji koncert zajedničkom izvedbom pjesme “Kad si sretan”.

Foto: OŠ Busovača

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Kroz godinu – 17. 01. 2020.

Danas je druga nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovitim rasporedom. Danas je sv. Anto, pustinjak....
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo