Kiseljak obilježio Europski dan darivanja organa, potpisano više od 60 kartica

0
41
Više od 60 donorskih kartica potpisano je u srijedu u Kiseljaku nakon javne tribine pod nazivom “Darivanje organa – Novi život na dar”, koju su u povodu Europskog dana darivanja organa organizirale udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH i Srednjobosanske županije, u suradnji s Donorskom mrežom u BiH i općinom Kiseljak.

Na tribini je prof. dr. Halima Resić govorila o transplantaciji i darivanju organa, dr. Lejla Hantalašević Bečić o prevenciji i načinu liječenja bubrežne bolesti dok je dr. Nermina Rizvanović imala predavanje o moždanoj smrti i o tome kada se pristupa uzimanju organa od umrle osobe.

Pored načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića Ramljaka, koji je na početku imao prigodno obraćanje, na tribini su sudjelovali i predstavnici vjerskih zajednica.

Glavni imam Kenan ef. Bajrić i fra Zoran Vuković iz Kiseljaka afirmativno su govorili o temi doniranja i transplantacije organa, napomenuvši kako se vjerske zajednice ne protive darivanju organa ni za života ni nakon smrti.

Prikazana su i dva kratka dokumentarna filma o darivanju organa i transplantaciji, nakon čega je predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević u kratkoj prezentaciji pojasnio značaj i ulogu donorske kartice, priopćili su organizatori.

centralna.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.