spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaKULTURAKazališni maraton u Vitezu ide dalje

Kazališni maraton u Vitezu ide dalje

Nakon što je započeo veličanstvenom izvedbom predstave „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez, drugi vikend kazališnih dana u Vitezu u istom svjetlu je i nastavljen, odnosno završen.

Kazališna dvorana u Vitezu ponovno je bila izuzetno posjećena, a uz Šmizle, svojim nastupom publiku su oduševili i članovi AP „Jovan Sterija Popović“ iz Kotor Varoši, s predstavom „Zla žena“, te ansambl Dramskog studija Kakanj, koji je u koprodukciji s BNP Zenica, izveo svoju uspješnu predstavu „Džepovi puni kamenja“.

„Posjetitelji su zbilja mogli uživati u sve tri predstave proteklog vikenda, a prema reakcijama za vrijeme i nakon svih predstava možemo kazati da smo napravili puni pogodak s izborom kazališnih skupina i predstava. Sada već možemo bez ustručavanja i s ponosom kazati kako su ovogodišnji kazališni dani u Vitezu, osim najsadržajniji i najmasovniji, i najkvalitetniji“, naglasio je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Amatersko pozorište „Jovan Sterija Popović“ iz Kotor Varoši, u Vitezu se predstavilo kazališnim komadom „Zla žena“, koji je publika vrlo dobro prihvatila.

„Sretni smo zbog dolaska u Vitez i nastupa na kazališnim danima. Raduje nas i da je publika odlično prihvatila predstavu i veselimo se ponovnom i što skorijem susretu s prijateljima iz Viteza“, kazala je nakon predstave Velida Popović, redateljica predstave

Odlična reakcija publike bila je i na vrhunsku izvedbu predstave „Džepovi puni kamenja“, u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Dramskog studija Kakanj. Odlična gluma dvojca Mirza Mušija i Mirza Bajramović, publiku nije ostavila ravnodušnom, a reakcijom publike bili su izuzetno zadovoljni i sami glumci.

„Zadovoljstvo je bilo igrati predstavu u Vitezu, koji se potvrđuje kao kulturno osviještena sredina. Sama ova manifestacija, koja je ponudila 16 izuzetno kvalitetnih predstava svrstava Vitez u pozorišne centre BiH. Reakcija publike je bila izvrsna, a nas veseli i suradnja s Gradskim kazalištem mladih Vitez, koji ima odličnu mladu ekipu te se nadam i nekoj zajedničkoj koprodukciji u budućnosti“, kazao je nakon predstave Mirza Mušija, glumac u predstavi.

Već narednog vikenda 7. Dani kazališta „Vitez 2015“ ponuditi će još tri izuzetno kvalitetne predstave. U petak, 13.11. na kazališnim „daskama koje život znače“ u Vitezu publici će se predstaviti Gradski teatar „Mali princ“ iz Omiša, predstavom „Šest lica traži autora“. Narednu večer publika će moći pogledati predstavu „Marika“, u izvedbi Mrak teatra iz Županje, a u nedjelju 15.11. nastupiti će DIS teatar iz Banja Luke, s predstavom „Put u Liliput“. Sve predstave na rasporedu su u 19 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti