spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

KATARINA KAFADAR, kraljica kozmetike: Ponosna sam na “Ovnak” i moj Vitez

U samim počecima uobiteljskoj firmi Ovnak d.o.o. ponajmanje trgovalo kozmetikom, dok je danas obratno – najveći dio djelatnosti je upravo kozmetika. Tako je nastao danas popularni brend “CM-Cosmetic Market”.

U podcastu “Imam ideju” portala Bljesak.info imamo čast i zadovoljstvo ugostiti magistru Katarinu Kafadar, direktoricu tvrtke Ovnak d.o.o. iz Viteza. Magistrica ekonomije i prava obiteljskoj kompaniji se pridružila 2016. godine, a od 2020. zajedno s bratom Valentinom vodi ovo poznato poduzeće koje u svome portfelju sadrži nekoliko različitih branši.

“Sami počeci naše obiteljske tvrtke sežu još u 1991. godinu kada je moj otac, zajedno sa svojom braćom i pokojnim djedom, pokrenuo firmu koju je nazvao Ovnak, po rodnom mjestu obitelji. Započeli su na nagovor prijatelja, tada se trgovalo građevinskim materijalom, a radilo se i u uslužnim djelatnostima. A, koncept kakvog danas poznajemo započinje možda negdje 1994. godine kad se u Vitezu otvara trgovina mješovite robe”, kaže naša gošća na početku razgovora.

Napominje kako se u samim počecima u njihovoj obiteljskoj firmi ponajmanje trgovalo kozmetikom, dok je danas obratno – najveći dio djelatnosti je upravo kozmetika. Tako je nastao danas popularni brend “CM-Cosmetic Market”, koja danas broji 80 poslovnica.

Međutim, tvrtka Ovnak nije samo kozmetika; oni su 2007. ušli u autoindustriju, potom su počeli posao s benzinskim crpkama, a tu je i farma “Ovnak”, s proizvodnjom mlijeka. Uslijedila je akvizicija firme “VW Automobili” (2017.).

Naša gošća govori i o izgradnji vlastitog brenda Ovnak, kako u kozmetici, tako i po pitanju proizvodnje modnih nakita i nekih drugih proizvoda. Razgovarali smo i o tome kako nove generacije, odnosno nasljednici preuzimaju obiteljski posao, tj. koje ih zamke i izazovi čekaju na putu do uspjeha. Zanimljivo je poslušati i taj segment podcasta, posebice za mlade ljude koje u budućnosti nešto slično očekuje ili se eventualno namjeravaju baviti poduzetništvom nakon okončanja školovanja.

Dakako, ugostiti poduzetnika i menadžera u podcastu neminovno sa sobom povlači pitanja o uvjetima u kojima kod nas radi i opstaje privatni, odnosno realni sektor, što poduzetnici očekuju od onih koji su na vlasti, kako rasteretiti gospodarstvo i niz drugih aktualnih tema iz naše svakodnevnice. Dotaknuli smo se i vremena krize koja traje već tri godine, ali i šansi koje su proistekle iz tih velikih izazova u kojima se poduzetništvo našlo u pandemijskoj i najnovije u energetskoj krizi, rastu inflacije i tome slično. Dakako, naša gošća, kao pripadnica nove, mlade generacije osvrnula se i na teme koje se tiču mladih ljudi, njihovih dilema, nesigurnosti, nemogućnosti pronalaska posla i druge teme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM