spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Kaos u Skupštini Srbije, Vučić pobjesnio: ‘Došli ste da me tučete, je li? Sram vas bilo!‘ (VIDEO)

Došlo je do koškanja i naguravanja zastupnika pozicije i opozicije ispred klupe za kojom sjedi Vučić

Tijekom sjednice Skupštine Srbije na kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obrazlaže francusko-njemački prijedlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, zastupnici opozicije iz desnog bloka razvili su veliki transparent na kojem je pisalo “Ne kapitulaciji”. U jednom trenutku došlo je do koškanja i naguravanja zastupnika pozicije i opozicije ispred klupe za kojom sjedi Vučić, javlja N1 Srbija.

Nakon obraćanja opozicijskih zastupnika, Vučić je izgubio živce i počeo vikati na njih, javlja Nova.rs.

“Možete zamisliti kako je uljudno ponašanje ovo navijanje sa poslovnikom. Vi ste Kosovo dali, a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste već predali Kosovo i Metohiju, ja ću objasniti kako ćemo izliječiti Kosovo i Metohiju. Narod treba vidjeti ovo vaše huligansko ponašanje…”, rekao je Vučić.

Uzavrela atmosfera dovela je do toga da su praktično svi zastupnici u Skupštini bili na nogama, nakon čega je šef SNS-a tražio od ‘naprednjaka‘ da sjednu na svoja mjesta.

“Pustite ih neka rade što hoće, kažu nema ih u velikim medijima, gostuju više od svih. E sad da vam kažem, kažu došli smo do “non papera”. Kažu, mora se pokazati, a to je neoficijelni diplomatski papir… Nisam fasciniran nešto, što biste? Da me tučete? Da se vi pitate, prodali biste Kosovo odavno”, poručio je Vučić i rekao zastupniku Jovanoviću da je huligan.

Nova.rs javlja kako je Vučić bio vidno iznerviran nakon incidenta u Skupštini. U nekoliko navrata ušao je u verbalnu raspravu sa zastupnicima oporbe, koje je optuživao za pljačku, za to da ne brinu za Srbiju, te da im nije stalo do teritorijalnog integriteta zemlje.

Vučić tvrdi da su kukavice u Skupštini izazvale nasilje pa se osvrnuo na incidente koji su se dogodili, pitavši Vojislava Mihailovića iz POKS-a da li ga je on htio tući.

“Jesi ti, Vojo, krenuo da me tučeš? Valjda su mislili da će nekoga uplašiti. Zamislite da se uplašite Miloša Jovanovića i Boška Obradovića. Vas trojica da me tučete? Vi junaci da me tučete? Došli ste da me tučete, je li? Sram vas bilo”, rekao je Vučić.

Vučić: Plan EU-a za Kosovo je “non paper” i neformalni dokument

Predaja nije opcija, naša politika bit će da po svaku cijenu sačuvamo mir i stabilnost, da se suzdržimo i ne odgovaramo na provokacije osim ako životi i imovina ljudi ne budu bili ugroženi, rekao je zastupnicima ranije u četvrtak srpski predsjednik Aleksandar Vučić predstavivši plan EU-a za Kosovo kao “non paper”.

On je, na posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj se očekivalo da zastupnike upozna s francusko-njemačkim planom za Kosovo, rekao da će ukazati na “sve najlošije točke” te inicijative, ali da ne smije iznijeti cijeli plan, već samo ono što je “najgore za Srbiju”.

Vučić je danima prije sjednice pozivao na “nacionalno jedinstvo”.

Prijedlog EU-a, koji podržavaju Njemačka, Francuska, Italija i SAD, Beogradu i Prištini predstavljen je u rujnu i prosincu prošle godine, a predviđa poštivanje teritorijalnog integriteta, nepovredivost granica, priznanje državnih simbola i poseban aranžman za srpsku zajednicu na Kosovu. Beograd inzistira na tome da je formiranje Zajednice srpskih općina na Kosovu ključna točka za nastavak daljnjeg dijaloga o konačnom rješenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM