spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Kakvo nas vrijeme čeka za prvosvibanjske praznike?

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za razdoblje od 19. travnja do 2. svibnja 2024. godine.

Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planine, nego i niže predjele u Bosni i Hercegovini. Iako se nalazimo u drugoj polovini travnja, vremenska prognoza i narednih dana daje nam sasvim drugi osjećaj, priopćeno je iz FHMZ.

U petak, 19. travnja doći će do blagog kratkotrajnog razvedravanja, jer već od subote, 20. travnja, slijedi novo naoblačenje i padaline. Na planinama, i u većem dijelu Bosne većinom snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša.

Jutarnji minusi izvjesni su na planinama, te u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine narednog tjedna, kada se očekuje blagi porast temperature zraka.

Minimalne temperature zraka varirat će između -2°C i 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 3°C i 8°C, na jugu zemlje do 14°C. Minimalne očekivane temperature u pretplaninskim područjima oko – 6°C.

U razdoblju od 26. travnja do kraja mjeseca zadržat će se nestabilno vrijeme.Kiša je moguća svaki dan, većinom u vidu kratkih pljuskova. Za prvosvibanjske praznike prema raspoloživim prognoznim modelima prevladavat će umjereno oblačno s temperaturama zraka primjerenim za ovo doba godine.

Kiša nije isključena u vidu lokalnog kratkog pljuska. Jutarnja temperatura uglavnom između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 20°C, u Hercegovini do 23°C, stoji u priopćenju FHMZ-a.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti