- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Kako su mladi supružnici iz Žepča ideju pretvorili u biznis

Pročitajte i ovo

VIDEO: Ne smiju i ne mogu se donositi odluke bez predstavnika jednoga naroda

Zadnji put kada su sjednice Parlamenta održavane bez jednoga naroda u BiH se dogodio krvavi rat. Sada opet imamo...

UPIS U TIJEKU: Tečaj engleskog jezika u Busovači

Škola stranih jezika Udruga UZOR iz Busovače i ovu jesen organizira tečaj engleskog jezika 🇬🇧 za najmlađe. Riječ je...

Krumpir u Europi: Ljubavna priča kojoj prijete klimatske promjene

Krumpir ima važnu ulogu u mnogim europskim kuhinjama, a njegova je povijest u Europi vrlo duga. Prvi poznati recept...
Načelnik općine Žepče Mato Zovko posjetio je Eko agro farmu u Ljubatoviću. Zajedno s domaćinima, obitelji vlasnice Dragane Mrkonjić, obišao je nasade vinove loze, šipurka, voćnjake i nastambe životinja koje su sastavni dio ponude ovoga gospodarstva, objavili su iz Općine Žepče.

U razgovoru sa supružnicima Mrkonjić Zovko je čestitao mladom bračnom paru na odluci da u svome kraju pokrenu biznis koji će ne samo osigurati egzistenciju za ovu obitelj nego će na najljepši način promovirati općinu Žepče.

Naglasio je i kako će Općina Žepče pratiti svaku dobru poslovnu ideju. Eko agro farma pokrenuta je u sklopu projekta programa potpore marginaliziranim skupinama, a uz potporu Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih skupina žena koje je pokrenuo USAID u suradnji s Općinom Žepče.

Koordinator projekta za općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče. Zahvaljujući novčanim sredstvima dobivenim u okviru projekta, obitelj Mrkonjić izgradila je smještajne kapacitete za brojne vrste životinja koje posjećuju mališani, ali i za sve ostale koji vole uživati u čistom seoskom zraku i dobroj domaćoj hrani i piću.

Tako su među prvima nabavljene vijetnamske svinje, alpske koze te ostale domaće životinje koje upotpunjuju ponudu ove farme. Uređen je okoliš, a uskoro je planirano dječje igralište za mali nogomet, badminton.

Zbog koronavirusa trenutačno su izostali posjeti. U budućnosti će ova farma ponuditi i druge sadržaje uz domaći ajvara, džemove, sokove od aronije i grožđa…, a u ponudi je kozji sir i jaja od kokoši nabavljenih iz Nizozemske koje se uzgajaju po principu slobodnog uzgoja, navode iz Općine Žepče.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO: Njemica i Austrijanka obnovile Bosansku kuću u Varešu

Bosansku kuću staru preko 200 godina u Očevji kod Vareša obnovile su Njemica Kristina, Austrijanka Veronika sa muževima Ivicom...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo