Subota, 8 kolovoza, 2020

Kako danas izgleda dječak kojeg je polumrtvog pronašla danska humanitarka?

Pročitajte i ovo

VIDEO: Amonijev nitrat u luci stajao 6 godina, ljudi su bijesni

Stanovnici Bejruta prozivaju u četvrtak libanonske vlasti izražavajući ljutnju zbog, kako tvrde, nemara koji je doveo do snažne eksplozije...

Drugi dan susreta mladih u Međugorju

Drugi dan 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju mnogima je počeo u ranu zoru, već u šest sati molila...

Uhićen u BiH zbog korištenja krivotvorene hrvatske osobne iskaznice

Banjolučka policija uhitila je osobu inicijala S.I. za kojom je raspisana tjeralica od Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, a...

Prije nešto više od četiri godine humanitarka iz Danske, Anja Ringgren Lovén, spasila dječačića iz Nigerije optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi.

Mališan je preživljavao hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dječak bio u strašnom stanju, s tijelom punim crvi i parazita, a nije mogao stajati na vlastitim nogama.

Kad ga je pronašla, ova mu je humanitarka dala jesti, dala mu je vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu. Dva dana nakon što je online zajednicu zamolila da pomognu oko računa za Hopeovo liječenje, iz čitavog je svijeta primila donacije u vrijednosti od 2 milijuna dolara.

Anja vodi sirotište za takozvanu ‘vještičju djecu’ u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u obitelji – zbog toga ih se označava nepodobnima i izopćuje iz društva.

 

30. siječnja 2016. svijet je saznao za praznovjerje. Ne ono praznovjerje koje nam je poznato iz vlastitih uvjerenja ili iz filmova, već ono koje ubija tisuće nevine djece svake godine.

Ne radi se samo o ubojstvima, već i o mučenju djece na najbarbarskije načine koje možete zamisliti, sve dok im smrt ne olakša patnje.

Nisam bila sama toga dana. Nisam samo ja spasila Hopea. Spasili su ga i David Emmanuel Umem, Nsidibe Orok i cijeli naš tim. Ja nisam, niti ću ikad biti spasitelj afričke djece. Ja sam samo čovjek i činim ono što mi se čini ispravnim.

Danas je Hope snažan i zdrav dječak s nevjerojatnim samopouzdanjem. Vrlo je inteligentan i voli ići u školu. Zanima ga život. Zaista želi naučiti nešto novo svakog dana. Zna izraditi igračke i izmisliti igre ni iz čega. Ima tako razvijenu maštu. Hrabar je i ničega se ne boji. Bez sumnje mogu reći da je dan kada smo ga našli, prije 3 godine, prošlost.

 

Danas Hope živi u sirotištu, a osmijeh mu se vratio na lice njegov je oporavak nevjerojatan. Kada su okruženi samo ljubavlju, brigom i zaštitom, čak i najranjiviji i najbolesniji se oporave.

Nije lako raditi s djecom koja su bila mučena i zlostavljana od strane cijele zajednice, napisala je Anja Lovén na treću godišnjicu od spašavanja ovog sirotog dječačića.

Trenutačno u njezinom utočištu živi 73 djece, a zbog pandemije koronavirusa Anja ne može biti s njima, mora boraviti u Danskoj.

Dirljivo je vidjeti kako se Hope i ostali brinu za nove koji dođu. Oni operu kad nam dođu potpuno prljavi. Daju im nešto za jelo, igraju nogomet s njima ili zajednički sade povrće u vrtu, kaže ova humanitarka.

Kaže kako joj se srce cijepa što ne može biti s djecom u utočištu “Land of Hope”, a moguće posljedice pandemije u Nigeriji su nesagledive, uz stalnu opasnost za pogoršanje sigurnosnih uvjeta u toj zemlji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Premijera predstave “Čarobnjak iz Oza” oduševila Busovljake (FOTO)

Kako smo i najavljivali, premijera prve predstave busovačkih kazalištaraca, "Čarobnjak iz Oza", oduševila je sve prisutne i osvojila njihova...

Zasjedao krizni stožer ŽSB-a: Teška situacija

Ukoliko bude nastavljen trend rasta broja novozaraženih koronavirusom, zdravstveni sustav Srednjobosanske županije (SBŽ) mogao bi se naći pred kolapsom, rečeno je novinarima nakon jučerašnje...

Inspektori otkrili značajna kršenja obveznih mjera protiv korone, izrekli devet mjera o zabrani rada

Inspekcijski organi u FBiH proveli 11.097 inspekcijskih nadzora, donijeli 1.385 rješenja o otklanjanju nedostataka, izrekli 280 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 492.015 KM,...

Uhićen u BiH zbog korištenja krivotvorene hrvatske osobne iskaznice

Banjolučka policija uhitila je osobu inicijala S.I. za kojom je raspisana tjeralica od Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, a koja je kod sebe imala...

Osam rudnika FBiH samo za poreze dužno 472 milijuna KM, Željeznice 196

Pojedinačno gledano, neslavni rekorder već godinama je Javno poduzeće Željeznice FBiH, čija se dugovanja nastavljaju gomilati te raste i kamatna stopa. Porezna uprava FBiH izašla...
- Marketing -

Pročitajte i ovo