SPONZORIRANA OBJAVA
Subota, 24 listopada, 2020
SPONZORIRANA OBJAVA

Kako danas izgleda dječak kojeg je polumrtvog pronašla danska humanitarka?

Pročitajte i ovo

Busovača 1960. godina: Pjevači, ministranti i prvopričesnici s tadašnjim župnim vikarom – fra Kazimirom Rehlickim (FOTO)

BUSOVAČA 1960. Na fotografijama se nalaze pjevači i ministranti župe Busovača te prvopričesnici zajedno s tadašnjim župnim vikarom fra Kazimirom...

Uspješna humanitarna akcija Frame Vitez za pomoć šestogodišnjoj Gabrijeli

Viteška Frama protekle je nedjelje održala humanitarnu akciju za djevojčicu Gabrijelu iz Čitluk, kojoj je dijagnosticirana cerebralna paraliza, nerazvijen...

Priopćenje za javnost Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila

Poštovana/poštovani,   Ovim putem Vam se obraćamo s informacijom u želji da javnost, a prije svega korisnike usluga Hrvatska bolnica „Dr....

Prije nešto više od četiri godine humanitarka iz Danske, Anja Ringgren Lovén, spasila dječačića iz Nigerije optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi.

Mališan je preživljavao hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dječak bio u strašnom stanju, s tijelom punim crvi i parazita, a nije mogao stajati na vlastitim nogama.

Kad ga je pronašla, ova mu je humanitarka dala jesti, dala mu je vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu. Dva dana nakon što je online zajednicu zamolila da pomognu oko računa za Hopeovo liječenje, iz čitavog je svijeta primila donacije u vrijednosti od 2 milijuna dolara.

Anja vodi sirotište za takozvanu ‘vještičju djecu’ u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u obitelji – zbog toga ih se označava nepodobnima i izopćuje iz društva.

 

30. siječnja 2016. svijet je saznao za praznovjerje. Ne ono praznovjerje koje nam je poznato iz vlastitih uvjerenja ili iz filmova, već ono koje ubija tisuće nevine djece svake godine.

Ne radi se samo o ubojstvima, već i o mučenju djece na najbarbarskije načine koje možete zamisliti, sve dok im smrt ne olakša patnje.

Nisam bila sama toga dana. Nisam samo ja spasila Hopea. Spasili su ga i David Emmanuel Umem, Nsidibe Orok i cijeli naš tim. Ja nisam, niti ću ikad biti spasitelj afričke djece. Ja sam samo čovjek i činim ono što mi se čini ispravnim.

Danas je Hope snažan i zdrav dječak s nevjerojatnim samopouzdanjem. Vrlo je inteligentan i voli ići u školu. Zanima ga život. Zaista želi naučiti nešto novo svakog dana. Zna izraditi igračke i izmisliti igre ni iz čega. Ima tako razvijenu maštu. Hrabar je i ničega se ne boji. Bez sumnje mogu reći da je dan kada smo ga našli, prije 3 godine, prošlost.

 

Danas Hope živi u sirotištu, a osmijeh mu se vratio na lice njegov je oporavak nevjerojatan. Kada su okruženi samo ljubavlju, brigom i zaštitom, čak i najranjiviji i najbolesniji se oporave.

Nije lako raditi s djecom koja su bila mučena i zlostavljana od strane cijele zajednice, napisala je Anja Lovén na treću godišnjicu od spašavanja ovog sirotog dječačića.

Trenutačno u njezinom utočištu živi 73 djece, a zbog pandemije koronavirusa Anja ne može biti s njima, mora boraviti u Danskoj.

Dirljivo je vidjeti kako se Hope i ostali brinu za nove koji dođu. Oni operu kad nam dođu potpuno prljavi. Daju im nešto za jelo, igraju nogomet s njima ili zajednički sade povrće u vrtu, kaže ova humanitarka.

Kaže kako joj se srce cijepa što ne može biti s djecom u utočištu “Land of Hope”, a moguće posljedice pandemije u Nigeriji su nesagledive, uz stalnu opasnost za pogoršanje sigurnosnih uvjeta u toj zemlji.

Podcast UZOR

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

POSLAN PRIJEDLOG: Traži se proglašavanje stanja nesreće na području Federacije BiH

Federalno ministarstvo zdravstva jučer je u popodnevnim satima uputilo prijedlog za proglašenjem elementarne nesreće u Federaciji, zbog povećanog broja...

Stipo Galić: Ugovor sa HRT-om znači da će informacije o bh. Hrvatima ići izvan granica BiH

RTV Herceg Bosna godinama je bio mediji na rubu gašenja. Milijunski dugovi su ih gurali u ponor, od cijelog naziva RTV u funkciji je...

Kardinal Puljić pozvao na iskreni dijalog i dogovor političara u BiH

U intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” kardinal Puljić je ocijenio kako je najveći problem to što u BiH nema iskrenog dijaloga među onima koji...

Svi pacijenti iz Nove Bile bit će zbrinuti u Bolnici Travnik (VIDEO)

Nakon što je jučer iz Hrvatske bolnice ”Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj javnost obaviještena o velikom broju zaraženih uposlenika, posebno na odjelu...

KSB spreman za online nastavu: Ministar školama dao na procjenu ostaju li djeca u školskim klupama

Škole u KSB su, nakon velikog porasta broja oboljelih, preporuke Federalnog kriznog stožera da se prijeđe na online nastavu, što su neki kantoni već...

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo