spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Kad se male ruke slože! Srednjoškolci izradili promo stranicu općine Busovača (FOTO)

Izradom promotivne web stranice općine Busovača, učenici Srednje škole „Busovača“ i Mješovite srednje škole „Busovača“ uspješno su priveli kraju višemjesečni zajednički projekt.

Sve je počelo na tečaju informatike, koji Udruženje građana ABF Busovača besplatno organizira s ciljem razvoja informatičke pismenosti mladih. Ideja je bila da se učenici iz dvije škole kroz zajedničko učenje osnova informatike upoznaju i druže. Međutim, u poticajnoj i kreativnoj radnoj atmosferi, koju je stvorio voditelj tečaja Ahmed Srebrenica, učenici su ubrzo s osnova prešli na naprednije teme web dizajna.

Kako bi učenje povezali s praksom i učinili ga još zanimljivijim, učenici su došli na ideju izrade web stranice, koja bi na jednom mjestu sadržavala sve potrebne turističke informacije o općini Busovača.

Izrađujući web stranicu, učenici su se također upoznavali s kulturno-historijskim/povijesnim znamenitostima i prirodnim ljepotama svoga kraja, a pišući tekstove o tome istovremeno su razvijali svoje literarne sposobnosti.

Projekt izrade promo web stranice općine Busovača prezentiran je i načelniku, gospodinu Asimu Mekiću, koji je isti podržao i novčano nagradio sudionike projekta, na čemu mu se zahvaljujemo.

„Ovo je tek početak, a rad na poboljšavanju naše stranice će se nastaviti nadamo se i u budućnosti.“, rekli su nam ovi mladi, kreativni informatičari o kojima više možete saznati na: https://busovaca.ba/o-nama/ .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM