Jutros gužve na granicama, kroz Vranduk se prometuje jednom trakom

0
21
Pojačan promet vozila u jutarnjim satima bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacijskih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 kilometra vozila prometuju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuju se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prijelazuma Hum i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Pojačana je frekvencija vozila i na ostalim graničnim prijelazima, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.