spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Josip Mravak, savjetnik i izaslanik predsjedatelja ZD PSBiH Marinka Čavare nazočio obilježavanju 30. obljetnice djelovanja Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB)

Svečanom akademijom i sveknjiževnom večeri u petak je obilježena 30. obljetnica djelovanja Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB). Svečanom obilježavanju obljetnice nazočio je i Josip Mravak, savjetnik i izaslanik predsjedatelja ZD PSBiH Marinka Čavare.

Mravak je u ime predsjedatelja Čavare pozdravio sve nazočne te istaknuo kako je predsjedatelj Čavara i ranije pružao potporu radu DHK HB te kazao kako je svesrdna potpora projektima i djelovanju društva i dalje neupitna. Istaknuo je važnost Društva za očuvanje hrvatskog identiteta, od samog osnutka 1993. godine, kroz rad i redovite aktivnosti koje provode, kao što su očuvanje jezika, tradicije i pisane riječi.

Predsjednik DHK HB Ivan Baković osvrnuo se na početke djelovanja Društva koje je u početku brojalo 19 članova.

U ratnim okolnostima, nismo imali prostore za predsjedništvo, za redakciju ”Osvita”, a od tada do danas kroz izlaganja vidjeti će se što smo napravili. Mnogo smo toga uradili i kada se podvuče crta nemamo puno razloga za nezadovoljstvo, kazao je Baković te dodao kako je trenutno u Društvu najaktualniji projekt izrade leksikona svih članova kroz 30 godina djelovanja.

Trenutno je najaktualnija izrada leksikona članova DHK HB povodom 30 godina djelovanja, a dugoročno planiramo održavati naše manifestacije te ih nadograditi. Od tih 19 članova na početku došli smo do brojke od 157 živih članova te 65 koji su umrli kroz ovih 30 godina. Rastemo, dolaze neki novi mladi ljudi tako da DHK HB ima perspektivu, zaključio je Baković.

Ovo je Društvo danas jedna od najdjelotvornijih i najizrazitijih hrvatskih kulturnih ustanova u BiH, prenosi Hrvatski.ba. 

Zahvalnica je uručena i predsjednica Federacije Lidiji Bradara koja se i obratila na Akademiji nakon koje je upriličena i sveknjiževna večer odnosno završnica 24. Humskih dana poezije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM