spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Jasmin Stavros pjevač je postao igrom slučajnosti, a u ratu je odradio više od 500 humanitarnih koncerata za podizanje morala

Glazbenik Jasmin Stavros preminuo je u 69. godini života.

Jasmin, pravog imena Milo Vasić, na ideju da postane pjevač došao je igrom slučajnosti 1986. godine kada je s Doris Dragović snimio duet ”U tebe se neću zaljubiti” na ploči ”Željo moja”. Izvođač koji je trebao s Doris otpjevati duet nije došao, a preslušavši snimku Jasmin je shvatio da nije samo talentirani bubnjar nego i dobar pjevač, a kasnije će se ispostaviti i vrhunski zabavljač. Prvu ploču izdao je 1987. godine u suradnji s Rajkom Dujmićem i Stevom Cvikićem. Ploča je prodana u više od 50000 primjeraka, a prvi veliki koncert ima devedesete u Lisinskom. Ploča ”Ljubio sam anđela” na kojoj je bio i hit “Umoran”, dosegnula je platinastu nakladu dok su uglavnom svi ostali albumi imali zlatnu tiražu. Kasnije su uslijedili veliki koncerti u Mariboru i Splitu na Gripama što je Stavrosa lansiralo u sam vrh glazbene scene na kojoj je poznat kao ”Kralj zabave”, piše Večernji.

Početkom rata dvije godine nije ništa snimao već se odmah prijavio u vojsku, ali kako nije imao vojnu obuku jer je odbio služiti JNA uzeo je mikrofon u ruke i odradio više od 500 humanitarnih koncerata za podizanje morala (Osijek, Slavonski brod, Karlovac…). Surađivao je s brojnim kompozitorima kao što su Đorđe Novković, Nikica Kalođera, Kovačević iz grupe More…

Kasnije je karijeru nastavio u suradnji s Tončijem Huljićem i Fedorom Boićem koji su uz Dujmića i Cvikića njegovi najvažniji suradnici. Osim pjevanja Jasmin Stavros bio je poznat i kao strastveni ribolovac i skijaš. Šest mjeseci provodio je na Korčuli, a ostatak godine u Zagrebu i zaseoku Kupeč dol kod Sv. Jane. Njegov sin Milo također je vrhunski bubnjar. Mlađi sin Krešimir bavio se trgovinom, a njegova supruga Žarka dizajnom. Ona je i najzaslužnija za cjelokupni Jasminov izgled.

Najveća podrška u svemu što je uslijedilo bila mu je supruga Žarka, a kada je govorio o njoj Stavros je posebno volio naglasiti da su sve do braka živjeli u predbračnoj čistoći.

“Nakon par godina smo se vjenčali. I bitno je reći da smo živjeli u predbračnoj čistoći. Nismo spavali prije braka. Danas je to, nažalost, rijetkost. Tada sam hodao s djevojkom koja je tako odgajana i živjela je vjeru i do prve bračne noći smo čekali”, istaknuo je Stavros koji nije krio koliko mu je vjera značila u životu. Na misu je išao gotovo svakodnevno, a čim se ujutro probudio odmah je čitao Bibliju.

“Puno stvari mi se dogodilo u životu baš uz tu krunicu”, znao je reći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti