spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Izvorna pjevačka skupina “Sveti Anto” Busovača njeguje običaje i donosi radost uz poruku “Bolje da nestane selo nego običaji”

U srcu Busovače, izvorna pjevačka skupina “Sveti Anto” predstavlja svijetlu točku očuvanja običaja i tradicije lokalne zajednice. Proteklog vikenda, članovi skupine su ponovno dokazali svoju predanost i ljubav prema narodnom nasljeđu.

Naoružani glazbenim instrumentima i maskama, prošetali su nekoliko busovačkih sela, donoseći radost i veselje domaćinima. Svojim su nastupom obilježili poklade i maškare, pružajući još jedan primjer kako tradicija našeg naroda ostaje živa i dinamična zahvaljujući entuzijastima poput njih.

Redakcija portala grad-busovaca.com izražava iskrene čestitke članovima Izvorne pjevačke skupine “Sveti Anto” na čelu s predsjednikom Jozom Laštrom. Vaša kreativnost, volja i sposobnost da unesete svjetlost u živote ljudi zaslužuje divljenje i priznanje. Vaše slike, koje govore tisuću riječi, svjedoče o važnosti očuvanja običaja koji su temelj naše kulture.

U duhu zajedništva i nastavka proslave, svi stanovnici i gosti pozvani su na veliku Pokladnu zabavu koja će se održati 13. veljače 2024. godine u Busovači. Okupljanje je predviđeno u 17 sati na parkingu ispred zgrade općine, gdje će za dobru atmosferu biti zadužen renomirani Exponent bend. Nakon službenog dijela, slavlje se nastavlja u MZ Ivančica u Ravni te u Caffe baru Chicago, gdje će se veselje proširiti ulicama Busovače.

Ovim putem, redakcija grad-busovaca.com portala poziva sve da se pridruže proslavi, podsjećajući na poruku koju su članovi skupine “Sveti Anto” poslali svojim djelovanjem: “Bolje da nestane selo, nego običaji!” Vaša prisutnost i podrška su dokaz da tradicija i običaji ostaju neizbrisivi dio naše kulturne baštine.

 

 

 

Sutra tradicionalna manifestacija “Poklade u Busovači”, svi su pozvani na najbolju zabavu uz Exponent bend

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM