spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

“IZMEĐU NEBA I ZEMLJE” IZLOŽBA KOJA PORUČUJE KAKO NADA UVIJEK POSTOJI: Busovka Dragica Batista Bućo u svoja djela utkala je dio sebe, svoje patnje i pobjede i ljubav prema Bogu

U Gradskoj knjižnici Stadbucherei Schloss Benrath u Düsseldorfu, 8. ožujka zatvorena je izložba “Između neba i zemlje” likovne umjetnice Dragice Batiste Bućo, buduće art terapijske liječnice.

Izložba je bila otvorena od 27. studenog 2022. godine a posjetili su je mnogi ljubitelji kulture i umjetnosti. Ova izložba umjetnice Dragice Batiste Bućo je samo jedna u nizu uspješnih koje su održane.

Osim predstavljanja umjetničkih djela Dragica Batista Bućo pridala je važnost i “Ambulantnoj hospicijskoj službi za djecu i mlade” i Radioteleviziji “Maria Vision Međugorje”.

Podsjećamo na samom otvorenju izložbe “Između neba i zemlje” za Fenix-magazin.de umjetnica je kazala “Ovu izložbu posvećujem svojoj kćerki Heleni koja bi sada imala 21. godinu. Također izložbom želim poručiti svim osobama koje se bore s gubitcima da nije kraj, da uvijek postoji nada.“

Dragica Batista Bućo
Izložba “Između neba i zemlje” / Foto: Fenix (DB)

Upravo je nada tematika skoro svih njezinih djela. Svako djelo priča o određenom periodu njezinog života, opisuje njezine patnje i pobjede u kojima želi da se pronađu sve osobe koje prolaze slične situacije.

Također ovim projektom u koje je uključila sve one za koje smatra da zbog svoje vrijednosti zaslužuju pomoć, želi potaknuti druge osobe da pomažu jer će tek tada njihovi životi dobiti pravi smisao i vrijednost.

Važnost ove izložbe ne pridajem sebi već Isusu Kristu – Onome koji liječi sve rane , kazala je Dragica Batista Bućo .Zbog velike podrške umjetnice Radiotelevijziji Maria Vision posebno se istaknula njezina želja za novom evangelizacijom na koju nas poziva i sam papa Franjo.

Na zatvorenju izložbe izjavila je za Fenix- magazin: “Ova izložba bila mi je veliki poticaj i nastavak moje daljnje misije širenja evangelizacije, svojim slikama željela sam doprijeti do što više srdaca da ljudi prepoznaju istinske vrijednosti. Svakim potezom kista utkan je dio mene i ljubavi koju ja osjećam prema Bogu, a koju sam htjela prenijeti drugima, da i oni osjete istinsku radost i ljubav koju i sama osjećam. Smatram da sam u tome i uspjela. Mnogi umjetnici su prepoznali moj rad i bili su mi vjetar u leđa. Na poseban način hrvatski umjetnik Petar Šibenik koji će uz moju pomoć izložiti umjetnička djela u srpnju u istoj Gradskoj knjižnici Schloss Benarth.

Petar Šibenik je također prepoznao rad Radiotelevizije Maria Vision Međugorje čiji je bio podupiratelj donacijom slika. Također, sav prihod od prodanih slika umjetnica je odlučila donirati Maria Vision i “Ambulantnoj hospicijskoj službi za djecu i mlade.

Na samom kraju željela bih se zahvaliti Fenix-magazinu.de i Radioteleviziji Maria Vision Međugorje na iznimnoj medijskoj podršci, istaknula je umjetnica Dragica Batista Bućo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti