Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Izetbegović: “Moja plata nije toliko visoka kada se prebaci u funte”

Pročitajte i ovo

Skandalozna izjava Bakira Izetbegovića da njegova primanja nisu visoka posljednjih 15 godina je zapalila javnost u zemlji. Međutim sam Izetbegović je odlučio da pojasni te navode, kontaktirajući naš portal kako bi detaljno pojasnio o čemu se radi.

“Želim da malo bolje objasnim ono što sam želio da kažem, obzirom da se podigla prevelika galama oko svega. Dakle na svim funkcijama koje sam obnašao do sada, plate su javno dostupne i svako može pogledati kolike su obzirom da se finansiraju iz budžeta. To kada posmatramo iz prizme građanina sa nekim minimalnim primanjima izgleda bauk, ali to jednostavno nije tako. Vjerujte ja bih nekada poželio da sam neki mali, anonimni čovjek koji jednostavno živi svoj život i ne dira ga niko”, rekao je Bakir Izetbegović.

Navodi da pozicije koje obnaša su izložene itekako javnim pritiscima, stresu i da je privatnost nepoznanica, a da to sve ima svoju cijenu.

“Evo da stavimo po strani sve te probleme, ipak ja idem vani i predstavljam zemlju. Kada moju platu posmatrate u KM ona je velika, ali kada je prebacite u funte ona je poprilično mala. Eh sad da ja vas pitam, kada odem u Veliku Britaniju ili kada razgovaram sa njihovim ambasadorom ovdje, mislite li da se ne crvenim kada me pita kolika mi je plata u funtama? Taj osjećaj da ste navodno jedan od glavnih ljudi u državi a imate takvu siću za njihove standarde je jako poražavajući. Ne samo da se ja brukam, već tako sramotimo i državu”, dodao je Izetbegović.

Izetbegović će uputiti inicijativu da se dodatno povećaju plate barem za duplo, kako bi pred strancima ta cifra u stranim valutama izgledala koliko-toliko pristojna i normalna.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je s portala SATRO INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Velika zainteresiranost za prodaju turističkih vaučera Vlade FBiH

Na domaćim platformama "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" jutros je krenula prodaja turističkih paketa po umanjenoj cijeni vaučera...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo