spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

Ispunjena dvorana, pregršt emocija i košarkaški spektakl u čast Dragana Nenadića Lilija

Kiseljak je sinoć svjedočio još jednom velikom događaju. Velikom kakav i treba biti jer je posvećen Draganu Nenadiću Liliju, čovjeku koji je zaslužan za velike dane KK Kiseljak, prijatelju sporta i nadasve velikoj osobi. Dragan Nenadić Lili svakako treba biti upisan kao jedan od kiseljačkih sportskih velikana.

KK Kiseljak se na dostojan način sjetio prerano preminulog Nenadića.

Na prvu godišnjicu njegove smrti dvorana SŠ Kiseljak bila je poprište revijalne utakmice između ekipa “Lilijeva djeca ” i KK “Star” iz Fojnice.

Djeca koju je on trenirao, s kojima je disao i koje je učio prve košarkaške korake protiv prijateljske ekipe iz Fojnice, koju je pokojni Nenadić osobito cijenio, a i sam je bio Fojničanin s kiseljačkom adresom.

“Sve bi da da si tu,bar na jedan tren da vičnost bude”.Zaorili su se ovi stihovi pokojnog Olivera Dragojevića kiseljačkom dvoranom, koja je bila dupke puna, uz ugašena svjetla, more emocija i suza. Pjesma se zove Trag u beskraju. Simbolično, jer je baš takav trag i ostavio Lili.

Početno podacivanje izvela je Marica Nenadić Keka, supruga pokojnog Dragana, a na parketu su zaigrali i njegovi sinovi Tin i Jan, inače veliki košarkaški talenti.

Na kraju je utakmica završena neodlučenim rezultatom, 83-83, a završno slobodno bacanje izveo je Anto Oroz, još jedan veliki borac koji je član KK Star.

Na poluvremenu utakmice održano je natjecanja u gađanju trica između Miroslava Nikačevića, Slobe Novakovića, Roberta Biletića i Spomenka Bošnjaka. Iako su njihovi primarni sportovi drugačiji, pokazali su i zavidno košarkaško znanje, a slavili su Novaković i Nikačević.

Članovi žirija ocjenjivali su i natjecanje u zakucavanju članova ekipa, a slavio je Ivan Miličević.Upravo je Miličević jedan od “učenika” svog bivšeg trenera, koji je važan čimbenik u njegovoj karijeri.

Na ovaj način čuva se sječanje na pokojnog Lilija, a vjerujemo kako će memorijal prerasti u tradiciju.

Izvor: Artinfo.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM