- Marketing -
Subota, 27 studenoga, 2021

Investicija obitelji Vujević: Ulažu 6 miliona KM i otvaraju 50 radnih mjesta

Pročitajte i ovo

Pogledajte tko je dobio novac Vlade RH za povratak Hrvata u BiH

Donosimo tko je dobio novac Vlade RH za povratak Hrvata u BiH. Novac stiže i u Busovaču za projekt JP...

Hrvatska najavila nove mjere na granicama

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 5.460 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva...

Povijesna lekcija iz sarajevske katedrale sluganskim medijima

U službi plitko-političkoga argumentiranja, u raslojenoj je javnosti poratne BiH vrlo česta logika "Što se babi htilo, to joj...
Poslovne zona 96 i 96-2 u Vitezu ne miruju. Unatoč nizu nepoželjnih silnica i utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo lokalni poduzetnici po tko zna koji put dokazuju se u punom smislu riječi poduzetnik te time ostaju motor društva i razvoja Središnje Bosne.

Izgradnjom novih servisnih prometnica u Poslovnom centru te vezom urbanog dijela grada sa središtem poslovnih aktivnosti aktivirao se veliki broj, do tada, neatraktivnih parcela, koje su gotovo u potpunosti prodane, a sve generira i nova ulaganja, radna mjesta i razvoj gospodarstva uopće.

Ono što je nemoguće neprimjetiti, krećući se Poslovnim centrom, je objekt koji plijeni pozornost, čija je gradnja krenula prije šest mjeseci, a vlasnik objekta Mario Vujević, ekskluzivno za viteški.ba najavljuje otvorenje i otkriva detalje.

„Nakon što smo prošle godine naše obiteljsko poduzeće prodali lokalnom kolegi gospodarstveniku, moja obitelj i ja jednostavno nismo mogli mirovati, poželjeli smo se posla. Ranije je brat Mladen pokrenuo uspješnu djelatnost u okviru firme SKI PRO, a ja sam se odlučio nastaviti baviti onim što mi je polazilo za rukom. Tako sam početkom ljeta ove godine krenuo s gradnjom tržnog centra pred kojim danas stojimo“, govori na početku razgovora Mario Vujević dok s nestrpljenjem čekamo na obilazak novog objekta.

Novi supermarket bit će jedan od najvećih u Središnjoj Bosni

Pred nam se nalazi veliki objekt, po svojoj namjeni moderni tržni centar, zasigurno jedan od najmodernijih u regiji gdje će kupce, sudeći po dosadašnjim iskustvima s Vujevićem, čekati raznolik asortiman s najpovoljnijim cijenama.
Srž novog tržnog centra bit će supermarket koji će se prostirati na gotovo 3000 metara četvornih i po veličini bit će jedan od najvećih u regiji. Uz ponudu koju su do sada Vujevići nudili, a tiče se roba široke potrošnje i osnovnih životnih namirnica iz oblasti prehrane i kemije u novootvorenom marketu bit će suvremena pekarnica s ukusnim pecivima i mesnica.

- Marketing -

Posao za novih pedesetak osoba

Radovi na izgradnji tržnog centra traju već pola godine, a trenutno su u završnoj fazi te se otvorenje očekuje u prvom dijelu 2022. godine.

Kako nam govori vlasnik Mario Vujević u novom poduzeću posao će naći minimalno pedeset osoba, a s vremenom i više. Kako u tržnom centru neće biti samo supermarket nego i druge trgovine i usluge, vjeruje da će otvorenjem centra i radom u punom kapacitetu svoj posao naći stotinjak novouposlenih što je izuzetno značajna ćinjenica. Također, otkriva nam kako će u potpunosti voditi računa i kvalitetnim uvjetima za rad radnika, prije svega u smislu plaća, doprinosa te slobodnih dana.

Radnici su najvažniji dio svakoga poduzeća, bez kvalitetnih ljudskih resursa posao se ne može obavljati na željenoj razini te ćemo voditi računa o pravima naših radnika, jer zadovoljan radnik čini poduzeće uspješnim“, naglašava Vujević.

Ukupna investicija oko 6 milijuna KM, posao izvodili domaći izvođači

Kada radovi budu gotovi ukupno ulaganje u izgradnju tržnog centra iznosit će oko šest milijuna KM, a posebna važnost ogleda se u tome da su gotovo sve poslove radili domaći, lokalni izvođači što je također utjecalo na ukupnu gospodarsku aktivnost u Vitezu i Lašvanskoj dolini.

U tržnom centru koji je dvoetažni, ukupno korisne površine oko 6300 m2 uz supermarket s mesnicom i pekarnicom nalazit će se uredski prostori, kao i restoran, kavana i dječja igraonica sa svojom površinom od 150 m2.

Uz sve to, najavljuje Vujević, bit će i nekoliko iznenađenja, koja će upotpuniti centar, a za kupce će biti itekako atraktivni. Za početak najavljuje otvaranje trgovine mobitela i zdravstvene laboratorije i ističe kako je zainteresiranima dostupno nekoliko prostora za iznajmljivanje.

U krugu tržnog centra je i skladište te prostrani parking površine 7300 m2. Ulaz na parking je osiguran iz dva pravca, s magistralne ceste M-5, ali i lokalne servisne ceste koja je veza grada i Poslovnog centra.
Na koncu, nismo mogli, a ne upitati Vujevića koji je bio najveći motiv za veliko ulaganje i poslovni pothvat, sve nakon što su prodali obiteljsku firmu, od čijeg prihoda, reći će mnogi, mogu ugodno i bez stresa živjeti.

„Nekoliko mjeseci premišljao sam se o novim poslovnim izazovima i shvatio sam da jednostavno ne mogu sjediti skrštenih ruku. Kao otac troje djece imam odgovornost prema njima, ali i prema javnosti i suradnicima te sam stoga odlučio pokrenuti priču izgradnje tržnog centra i evo nas, u samoj završnici radova. Želim da moja djeca, kao i djeca mojih sugrađana, ostanu u Vitezu, da zajedno gradimo budućnost i jačamo zajednicu“ zaključio je Mario Vujević.

Viteški.ba

- Marketing -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Večeras počinje manifestacija “Božić u Busovači”

❄ Sve je spremno za početak manifestacije „Božić u Busovači“ koja će zasigurno uljepšati početak Adventa i ove blagdanske...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo