Utorak, 5 srpnja, 2022

I TO JE BIH: Prebacuju se na online nastavu zbog zmija u školi

Pročitajte i ovo

Nastava u mjesnoj školi u selu Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, privremeno je obustavljena zbog pronalaska tragova prisustva zmija. Prema riječima Muhameda Aganovića, direktora Osnovne škole “Vrhpolje”, kojoj pripada ova područna škola, u jednoj učionici pronađena je zmijska košuljica. 

“Zbog sigurnosti učenika i nastavnika odlučili smo da djecu pošaljemo kući i da nastavu organiziramo online. O svemu smo obavijestili Veterinarsku stanicu, kako bi se obavila deratizacija školskih prostorija”, kazao je za “Nezavisne” Aganović.

Prema njegovim riječima, ovu područnu školu pohađa desetak učenika različitog uzrasta, a nastava se odvija kombiniranim putem. Prema riječima Senada Bešića, direktora Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, sunčano i toplo vrijeme izmamilo je zmije, a na povećano prisustvo ovih gmizavaca ukazuju i sanski poljoprivrednici, koji obrađuju svoje zemljišne parcele.

Bešić kaže kako nema mjesta panici te dodaje kako zmije izlažu svoja tijela suncu, a ovo je i vrijeme kada se pare, pa se stječe utisak da ih ima u povećanom broju.

“Svoja tijela izlažu na kamenitim i osunčanim predjelima pokušavajući da apsorbiraju toplinu. Brojno stanje zmija direktno je proporcionalno hrani koju nalaze u svojim prirodnim staništima i ništa ne ukazuje na bilo kakve poremećaje u odnosu na normalno stanje”, kazao je Bešić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:pogled.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo