Utorak, 5 srpnja, 2022

Hrvatskog nogometaša Marka Livaju i Iris Rajčić vjenčao fra Žarko Relota

Pročitajte i ovo

Iako su zajedno već godinama Iris Rajčić i Marko Livaja 2. svibnja stali su pred oltar, u crkvi sv. Frane u Splitu.  Dok je Iris za vjenčanu kumu odabrala svoju prijateljicu, novinarku, voditeljicu i po struci politologinju Lanu Pavić, Livaja se odlučio za prijatelja iz djetinjstva. Na vjenčanju je navodno zapjevala njihova sugrađanka i bliska prijateljica Jelena Rozga, koja je paru već radila feštu na krštenju njihova sina Lorenza. Detalji su već poznati, a za Zadarski list oglasio i fra Žarko Relota, koji je par i vjenčao.

“Iris je bila moja učenica na vjeronauku u Splitu, u osnovnoj i srednjoj školi”, rekao je je fra Žarko Relota te to naveo kao jedan od glavnih razloga zbog čega će predvoditi obred vjenčanja najpoznatijih splitskih zvijezda. Vijest o vjenčanju prvi je prije nekoliko tjedana objavio RTL Exkluziv. Slavlje će se održati u popularnom restoranu Adriatic Grašo u kojem su slavili i Hana i Grašo.

Naime, pastoralac, predavač na Institutima KBF-a u Zagrebu, književnik i sportaš (višegodišnji kapetan nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika) fra Žarko Relota bio je gvardijan Samostana svetog Frane u Splitu Tuđmana i župnik splitske župe sveti Stjepan pod Borovima.

Fra Žarko za svećenika zaređen je 1993. godine. Poslan u Split u samostan sv. Frane kao župni vikar i kao vjeroučitelj u osnovnoj školi »Meje«. Godine 1997. magistrirao na Institutu Ivan Pavao II za brak i obitelj. Odmah je vraćen u Zagreb i 1998. imenovan župnikom u velikoj zagrebačkoj župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu te definitorom Provincije. Uz župničku službu još je i honorarni predavač na Katehetskom Institutu KBF-a u Zagrebu, te obnaša brojne dužnosti u HBK-u. Predaje i Pastoralnu teologiju i Katehetiku na Teologiji u Rijeci.
Od 2010. je župnik župe svetog Stjepana pod Borovima u Splitu, a 2014. i gvardijan samostana svetoga Frane u Splitu. Sve to vrijeme obavlja i službu policijskog kapelana u Policijskoj upravi Splitsko-Dalmatinskoj i dekana za Dalmaciju.

Godine 2018. postaje župnikom u župi sv. Petra u Zadru te Uznesenja BDM u Dračevcu zadarskom te kapelanom zatvorskoga sustava u Zadru. Od 2020. je vanjski suradnik na Sveučilištu u Zadru. Od rujna mjeseca 2021. godine župnik u župni Bl. Alojzija Stepinca u Zadru.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo