spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

‘Hrvatsko proljeće’ u Novom Travniku: Predstava ‘Studentska soba’ Teatra Talija publiku nasmijala do suza!

U sklopu kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, sinoć je u Domu kulture u Novom Travniku premijerno izvedena predstava “Studentska soba” Teatra Talija. Ova urnebesna komedija oduševila je novotravničku publiku svojim humorom i duhovitom pričom.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Novi Travnik, David Marin, u ime organizatora – OO Mladeži HDZ-a BiH Novi Travnik i ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB, obratio se publici na početku predstave. U svojim prigodnim riječima, Marin je srdačno pozdravio sve prisutne i informirao ih o projektima i aktivnostima Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.

Predstava “Studentska soba” prati život dva studenta koji se suočavaju s raznim izazovima i komičnim situacijama koje studentski život donosi. Susret s djevojkom Majom pretvara se u nevjerojatnu avanturu koja je nasmijala publiku do suza. Ova predstava donosi osjećajnost i humor studentskog života te istovremeno prenosi važne životne lekcije.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nastavlja se večeras u Novoj Biloj, gdje će biti predstavljena knjiga odnosno reizdanje knjige fra Marijana Šunjića „Rodoslovna slovjenkinja vila“ u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila. Ova knjiga je objavljena kao dio projekta “Fra Marijan Šunjić – čuvar epskog pjesništva Bosne Srebrene”, a o njoj će govoriti Ozrenka Fišić, Ivan Volić i Alojz Čakarić. U srijedu, 7. lipnja, u Kreševu će nastupiti virtuoz na harmonici, Marko Plavčić, čije će izvedbe biti popraćene nastupom Mješovitog zbora HKD-a “Napredak” Kreševo.

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” održava se ove godine u jedanaest općina: Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Jajcu, Uskoplju, Novom Travniku, Bugojnu i Dobretićima. Organizator ovog projekta, Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB, pripremio je raznolik kulturno-umjetnički program koji uključuje koncerte, kazališne predstave, izložbe likovnog stvaralaštva i promocije knjiga.

Jedna od posebnosti ovog festivala je besplatan ulaz na sve programe “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne”, što ga izdvaja od ostalih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini. Pozivaju se svi ljubitelji kulture i umjetnosti da posjete ovaj festival i uživaju u raznolikom i kvalitetnom programu koji će se održavati diljem Središnje Bosne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti