spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” započinje kazališnom predstavom “Taximetar”

Osmo izdanje “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne”, kulturne manifestacije Hrvata iz Bosne i Hercegovine, počet će ovog petka, 12. svibnja, u 19 sati, u kino dvorani Fojnica. Svečana završnica planirana je za 11. lipnja u Jajcu.

Kazališna predstava “Taximetar”, nastala u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik, otvorit će “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”. Predstava, čiji je autor Goran Vojnović, izvrsno je ostvarenje u kojem igraju profesionalni glumci Matej Baškarad i Marko Mirković. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Anto Bilić.

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” ove će godine biti održano u jedanaest općina: Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Jajcu, Uskoplju, Novom Travniku, Bugojnu i Dobretićima. Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB organizira ovaj projekt i publici će predstaviti raznovrstan kulturno-umjetnički program koji uključuje koncerte, kazališne predstave, izložbe likovnog stvaralaštva i promocije knjiga.

Jedna od posebnosti ove manifestacije je besplatan ulaz na sve programe “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne”, što ga razlikuje od drugih festivala u BiH. Pozivamo sve ljubitelje kulture i umjetnosti da posjete ovaj festival i uživaju u bogatom programu koji će se održati diljem Središnje Bosne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti