spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

‘Hrvatsko proljeće’ ovaj tjedan u Uskoplju, Bugojnu i Fojnici

Program ‘Hrvatskog proljeća Središnje Bosne’ ovaj tjedan se nastavlja događajima u Gornjem Vakufu – Uskoplju, Bugojnu i Fojnici. Večeras, 15. lipnja 2022. godine, s početkom u 19 sati, u JU Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, bit će izvedena hit predstava “Pidžama za šestero”. Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta mladih ‘Vitez’ i Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila.

Predstavu ‘Pidžama za šestero’ režirao je Marko Mirković koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Marca Camelottija.

Možemo li kriviti Bernarda što ima ljubavnicu Suzi koja se pretvara da je Robertova ljubavnica kako Žana ne bi znala da je ona Bernardova ljubavnica, dok je sve vrijeme Robert Žanin ljubavnik koji se pretvara da je ljubavnik od kuharice Suze kako Bernard ne bi znao da Žana ima ljubavnika, dok se Bernardova stvarna ljubavnica pretvara da je… ?! Koliko ljubavnica i ljubavnika ukupno treba biti?!

Ova urnebesna komedija vodi nas kroz labirint u kojemu se ljubavnici i ljubavnice prikivaju po cijeloj kući. Tko koga vara? Tko je prevaren, a tko vjeran? Otkrijte na premijeri!

U predstavi igraju: Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Iljana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad. Tehnička potpora je Svjetlana Križanović, a grafičku pripremu radio je Borislav Sučić. Producenti predstave su Dragan Đido i Ivan Sajević.

Nakon kazališne predstave u Gornjem Vakufu – Uskoplju, ‘Hrvatsko proljeće’ se nastavlja sutra u Bugojnu gdje će biti održana promocija zbirke pjesama književnice Marjane Strukar iz Viteza. Promocija će se održati u Hrvatskom domu Bugojno, s početkom u 20 sati.

Riječ je o zbirki pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina, no stjecajem okolnosti, morala je sačekati više od punoljetstva. Marjana Strukar je rođena 12. rujna 1975. godine u Travniku. Maja je dviju kćeri, odrasla je u pustošnom djelu sela Donja Rovna (općina Busovača) u čijim se prostranstvima i osamljenosti prepuštala mašti i počela pisati prve pjesme. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Vitezu. Prvu pjesmu “Tiho” objavila je u Viteškom ljetopisu.

U petak, 17. lipnja 2022. godine, u kino dvorani Fojnica, bit će ponovno izvedena predstava “Pidžama za šestero”.

“Sve one koji su u prilici pozivamo da svojim dolaskom podrže projekt. Ulaz na sve događaje je potpuno besplatan”, poručuju organizatori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti