spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

“Hercegovina u Busovači“: Večer ugodnog druženja i glazbe oduševila mnogobrojne posjetitelje!

Sinoć, u prelijepo dekoriranom ambijentu busovačkog gradskog parka, upriličen je jedinstven kulturno – zabavni događaj „Hercegovina u Busovači“.

Uz ugodnu glazbu, vrhunske hercegovačke proizvode i dobro raspoloženje, posjetitelji nisu krili oduševljenje organizacijom i sveukupnim ozračjem koje je odisalo toplinom i zajedništvom Busovače i Hercegovine.

Događaj je održan u sklopu manifestacije „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“, u organizaciji OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača i ŽO Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.Svojom nazočnošću, događaj je uveličalo izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem.

Uz predsjednika Čovića, događaju su nazočili predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, dopredsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH Marinko Čavara, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, ministri sa svih razina vlasti, zastupnici, načelnici susjednih općina i mnogi drugi.

Događaj su otvorile mažoretkinje HKD „Napredak“ Busovača, a sveukupni glazbeni ugođaj upotpunjen je nastupima folklorne skupine HKD „Napredak“ Busovača“ i gostiju iz Hercegovine: HKUD „Blaćani“ Biograci i HKUD „Biloševica“ Rasno – Dužice.

A, na, vrhuncu večeri, odličnu glazbenu zabavu priredili su Braća Bralić i širokobriješki glazbenik Zdenko Damjanović.

Mnogobrojnim posjetiteljima, u ime organizatora, obratila se predsjednica OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača Marija Ćosić. ”Ovaj događaj je poseban, jer predstavlja rezultat dugogodišnjih prijateljskih odnosa, povezivanja i umrežavanja Hrvata Bosne i Hercegovine. Ovdje želim zahvaliti svim prijateljima, izlagačima i članovima hrvatskih kulturnih društava. Uvjerena sam da će ova manifestacija Središnjoj Bosni približiti bogatu tradiciju i kulturu Hercegovine”, istaknula je predsjednica Mladeži.

Također je uputila iskrenu zahvalu članovima Mladeži HDZ-a BiH Busovača, koji su uz sinergiju cijele organizacije na čelu s predsjednicom Mirjanom Plavčić, neumorno radili na realizaciji ovog događaja.

“Neka ovaj događaj bude prilika za daljnje jačanje naših veza, za razmjenu iskustava i ideja te za unapređenje zajedništva koje nas sve povezuje”, zaključila je predsjednica Mladeži Marija Ćosić.

Predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić čestitala je busovačkoj Mladeži na inicijativi i odličnoj organizaciji događaja, te izrazila nadu i uvjerenje da će „Hercegovina u Busovači“ postati tradicija.„Hercegovina u Busovači“ nije bila samo prilika za degustaciju vrhunskih vina, sireva, pršuta, maslinovog ulja i drugih delikatesa, već i za povezivanje, druženje i slavljenje onoga što čini našu regiju tako posebnom. Organizatori su zahvalili svim proizvođačima koji su omogućili da pojsetitelji uživaju u njihovim proizvodima – vinarijama : Vina Domano, Vinarija Čitluk, Podrum Andrija, Vinarija Keža, Carska vina Grgo Vasilj, Vinogradi Nuić, Vina Milas i Hercegovina Produkt. Također, zahvalili su proizvođaču suhomesnatih proizvoda Lisa, mljekari “Rakitno”, sirani “Llaeth”, Livanjskom siru i Oliveoil Luca. Riječi zahvale uputili su i Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” Travnik, prirodnoj izvrskoj vodi „Leda“, poduzeću Šakić d.o.o., obitelji Kafadar i brendu kave „Harman Espresso“ Busovača.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti