spot_img
spot_imgspot_img
Utorak, 27 veljače, 2024

Gradska knjižnica Busovača obilježila Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se prve srijede u veljači. Nastao je 2010. godine na inicijativu Svjetske organizacije LitWorld u čijem je fokusu obrazovanje, pa tako i opismenjavanje. Mnogi važni dokumenti i strategije vezane uz čitanje naglašavaju da je upravo metoda glasnog čitanja ključna za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina.

U Gradskoj knjižnici Busovača je i ove godine održano Natjecanje u čitanju naglas. U natjecanju sudjelovali su učenici OŠ “Kaonik”, OŠ “Busovača” i OŠ “Kaćuni”.

Sudionici i sudionice natjecanja čitali su ulomke dječjih romana domaćih autora i poeziju naše zavičajne autorice Mirjane Jezildžić. Pobjednika je biralo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Mirjana Jezildžić, Sanela Biogradlija i Danijela Šušnjara te publika.

Publika i povjerenstvo jednoglasno su izabrali Almiru Ibreljić, učenicu OŠ “Kaćuni”, a drugo mjesto pripalo je Katji Znahor, učenici OŠ “Busovača”. Pobjednice su osvojile simbolične nagrade, a svi sudionici i sudionice besplatno članstvo za 2024. godinu.

Ovom aktivnošću Gradska knjižnica Busovača se pridružila milijunima ljudi koji na ovaj datum širom svijeta promoviraju čitanje i pismenost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM