Subota, 28 studenoga, 2020

Gotovo 13 tisuća medicinskih i zdravstvenih radnika na birou u BiH

Pročitajte i ovo

Opet puno smijeha s bakom Marom iz Fojnice: “Ne bojim se ni policije, ni korone” (VIDEO)

Ekipa s portala Dolina Lašve info posjetila je baku Maru iz Fojnice, sela Božići i ponovno nas počastila dobrom...

SKB MOSTAR: Odbili smo respiratore ‘Srebrene maline’, oni ne mogu pomoći pacijentima

Respiratori 'Srebrene maline' zadnjih dana su raspoređeni u nekoliko bolnica u Federaciji BiH. Ostaje nejasno zašto je to učinjeno...

Sve što morate znati o magneziju – koliko ga trebate, kako prepoznati manjak u organizmu

Bez magnezija naše tijelo ne bi mogli funkcionirati pravilno. Radi se u vrlo važnom mineralu koji, osim što pomaže radu crijeva, ključan...

Posavska županija trenutno na evidenciji nezaposlenih medicinskih i zdravstvenih radnika ima 110 osoba. Od početka pandemije koronavirusa u BiH u istom sektoru zaposleno je 17 osoba.

U Zeničko-dobojskoj županiji nezaposlenih medicinskih i zdravstvenih zanimanja sa srednjom stručnom spremom je više od 1.300, a s visokom stručnom spremom 226. Za sedam mjeseci pandemije zaposleno je 410 osoba u ZDŽ.

Tuzlanska županija broji čak 2.400 nezaposlenih u medicinsko – zdravstvenom sektoru. Onih koji su bez posla s Visokom stručnom spremom je 245. Od ožujka do rujna u Tuzlanskoj županiji zaposleno je 156 osoba iz ove oblasti.

Bosansko-podrinjska županija ima 86 osoba na evidenciji nezaposlenih u zdravstvu, dok je od ožujka do listopada u zdravstvenom sektoru zaposleno 16 osoba.

Hercegovačko-neretvanska županija zaključno sa 28. listopadom na evidenciji nezaposlenih iz medicinske struke ima 26 osoba sa VSS i 688 sa SSS. Zaposlenih u ovom sektoru HNŽ je više od 250, ali iz Zavoda za zapošljavanje isitiču da ne znači, da su se zaposlene osobe, zaposlile baš u zdravstvenom sektoru.

Zavod za zapošljavanje Hercegbosanke županije u svojoj evidenciji ima 63 nezaposlene osobe medicinske struke. Dok je zaposlenih 23 u ovoj županiji.

U Sarajevskoj županiji zdravstvenih i medicinskih radnika koji su na birou sa SSS je 668, s višom školskom spremom je 14 osoba, a nezaposlenih sa VSS je 802. U razdoblju od ožujka do listopada u SŽ je više od 500 osoba.

Zapadno-hercegovačka županija na evidenciji nezaposlenih zaključno sa 29.10.2020. godine bilježi 199 osoba koje mogu raditi u zdravstvenom sektoru i pomoći u pandemiji. S druge strane u prvih osam mjeseci pandemije u ovoj županiji su zaposlene 53 osobe.

Nezaposlenih medicinskih i zdravstvenih radnika u Srednjobosanskoj županiji zaključno s listopadom 2020. godine sa SSS bilo je 1005, a onih s VSS samo 5 osoba. U vrijeme pandemije u SBŽ je zaposleno 36 osoba u zdravstvu.

Unsko-sanska županija dokumentira 229 nezaposlenih u zdravstvu sa VSS, s višom školskom spremom 22, a najviše je onih sa SSS 1043. Posljednji službeni podaci Zavoda za zapošljavanje USŽ pokazuju da je zaposleno 30 osoba u zdravstvu.

Na birou za zapošljavanje Brčko Distrikta trenutno je 114 medicinskih sestara i tehničara. Osoba koje imaju završenu visoku stručnu spremu je 36. Posljednji podaci sa biroa Distrikta prikazuju kako je zaposleno u vrijeme pandemije 26 osoba u oblasti zdravstva.

Bh. entitet Republika Srpska na evidencijin nezaposlenih u zdravstvu ima 1604 osoba sa SSS, 64 osobe s visokom školskom spremom, onih najobrazovanijih i nezposlenih u ovoj oblasti je 465. Od početka pandemije do danas u zdravstvu Republike Srpske zaposlene su 702 osobe.

Ukupno u svim županijama Federacije Bosne i Hercegovine nezaposlenih medicinskih i zdravstvenih radnika je čak 10.645, dok je onih zaposlenih u vrijeme pandemije mnogo manje 1.060 u FBiH.

Kada zbrojimo brojke u oba enitetu i Brčko distrikta u BiH dobijemo čak 12.928 onih koji čekaju na birou kako bi se zaposlili u zdravstvenim institucijama BiH. S druge strane zdravstvene ustanove Bosne i Hercegovine u razdoblju kada je stigao koronavirus u našu zemlju do danas zaposlile su samo 1.788 medicinskih i zdravstvenih radnika.

Podcast UZOR

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Sutra prva nedjelja Došašća

„Bdijte!“ (Mk 13,37) – tako Isus sažimlje svoju slikovitu riječ o vjernom upravitelju koji utjelovljuje uspio kršćanski život. Isus...

Cikotić se vraća u optužnicu za ratni zločin nad Hrvatima Bugojna

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić (SDA) uskoro će se, uz brojne probleme, uključujući ubojstva, napade i pljačke koje u BiH svakodnevno izazivaju migranti koje...

Vitez: Održana komemoracija za Peru Gudelja

Danas je u Vitezu održana komemoracija za Peru Gudelja, gospodarstvenika, osnivača i suvlasnika poduzeća FIS d.o.o. Vitez. U oproštajnom govoru, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara...

Oglasila se inspekcija Ministarstva privrede KSB: Pojačana kontrola rada “na crno”

U uslovima otežanog poslovanja privrednih subjekata zbog pojave pandemije korona virusa (COVID-19) prisutni su slučajevi otpuštanja radnika i njihovo prijavljivanje na evidenciju Službe za...

VIDEO: Pronađen rijetki bijeli pingvin

Na otočju Galapagos otkriven je potpuno bijeli pingvin, objavila je uprava tamošnjega Nacionalnog parka, piše Hina. Turistički vodič prvi je put primijetio rijetku životinju na...

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo