Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Gospodarsko čudo u BIH: U ovom gradu u tijeku izgradnja devet novih poslovnih hala

Pročitajte i ovo

U Živinicama se trenutno gradi devet novih proizvodnih hala u vrijednosti oko 50 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o domaćim firmama iz Bosne i Hercegovine koje trenutno intenzivno rade na izgradnji novih proizvodnih hala u Živinicama, čime će proširiti svoju proizvodnju i uticati na razvoj privrede u Gradu Živinice.

Grad Živinice posljednjih nekoliko godina pokazuje značajan napredak i kontinuiran rast privrede. Dakle, u oblasti povoljnog poslovnog ambijenta kako za domaće, tako i za inostrane firme koje ulažu i koje tek žele ulagati u ovu lokalnu zajednicu, Grad Živinice po svim pokazateljima stanja privrede znatno napreduje u odnosu na ostale općine i gradove na području Tuzlanskog kantona.

Naime, poboljšana poslovna klima uvjetovana većim angažmanom Gradske administracije i lokalne vlasti kako bi se privukli novi i zadržali već prisutni investitori, zatim izgradnja i uređenje postojećih i novih poslovnih zona, kreiranje programa podrške novim i postojećim poduzetnicima, otvaranje mini poslovnog inkubatora za Start-up biznise, kreiranje pozitivne medijske slike, te otvaranje Centra za biznis doprinijeli su tome da je Grad Živinice u proteklom periodu ostvario zaista zapažene rezultate, prenosi Akta.ba.

Opredjeljenje gradonačelnika Grada Živinice Samira Kamenjakovića da je razvoj privrede srca razvoja svake lokalne zajednice dovelo je do bolje suradnje s privrednicima i novih investicija što je ubrzano vodilo razvoju kako privrede tako i samog Grada Živinice.

Kroz ovakav razvoj privrede i nove investicije omogućeno je stvaranje velikog broja novih radnih mjesta, saopćeno je iz ove gradske uprave.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo