spot_img
spot_img
Petak, 14 lipnja, 2024

Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava za HV i HVO

“Mi hrvatski branitelji iz Hrvatske nećemo zaboraviti pripadnike HVO-a. Jer, Ako oni ne budu u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, kao hrvatski branitelji, i u Ustavu RH, tada mi hrvatski branitelji iz Hrvatske više nemamo pravo reći da smo hrvatski branitelji”, poručio je Glogoški.

U Memorijalnom centru “Sveti Juraj” u Rujanima pokraj Livna obilježena je 20. godišnjica vojnih akcija “Ljeto 95”, “Oluja”, “Maestral” i “Južni potez”. U njima su poginula 443 pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane.

Zbog toga je Đuro Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava pripadnika HVO-a s pravima pripadnika HV-a, jer su zajedno sudjelovali u borbi za oslobađanje Hrvatske i za slobodu Hrvata u BiH, javlja HRT.

“Mi hrvatski branitelji iz Hrvatske nećemo zaboraviti pripadnike HVO-a. Jer, Ako oni ne budu u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, kao hrvatski branitelji, i u Ustavu Republike Hrvatske, tada mi hrvatski branitelji iz Hrvatske više nemamo pravo reći da smo hrvatski branitelji”, poručio je Đuro Glogoški.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti