Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava za HV i HVO

“Mi hrvatski branitelji iz Hrvatske nećemo zaboraviti pripadnike HVO-a. Jer, Ako oni ne budu u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, kao hrvatski branitelji, i u Ustavu RH, tada mi hrvatski branitelji iz Hrvatske više nemamo pravo reći da smo hrvatski branitelji”, poručio je Glogoški.

U Memorijalnom centru “Sveti Juraj” u Rujanima pokraj Livna obilježena je 20. godišnjica vojnih akcija “Ljeto 95”, “Oluja”, “Maestral” i “Južni potez”. U njima su poginula 443 pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane.

Zbog toga je Đuro Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava pripadnika HVO-a s pravima pripadnika HV-a, jer su zajedno sudjelovali u borbi za oslobađanje Hrvatske i za slobodu Hrvata u BiH, javlja HRT.

“Mi hrvatski branitelji iz Hrvatske nećemo zaboraviti pripadnike HVO-a. Jer, Ako oni ne budu u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, kao hrvatski branitelji, i u Ustavu Republike Hrvatske, tada mi hrvatski branitelji iz Hrvatske više nemamo pravo reći da smo hrvatski branitelji”, poručio je Đuro Glogoški.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

ISTRAŽIVANJE POČINJE OVE GODINE: Nafta u središnjoj Bosni?

Danas 24. sjednica Općinskog vijeća Busovača