Franjevci iz BiH pomažu stradale od potresa u Turskoj i u Siriji

U teškim trenucima stradanja ljudi i brojnih građevina tijekom razornog potresa u južnoj Turskoj i u sjevernoj Siriji Franjevačka provincija Bosna Srebrena odazvala se pozivu za pomoć koji je ovih dana stigao i do BiH.

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji ekonoma provincije fra Vinka Sičaje posjetili su u petak Središnjicu Caritasa Bosne i Hercegovine i tom prilikom uručili dar Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Humanitarno-karitativne udruge iste provincije “Kruh sv. Ante” u iznosu od 20.000 KM za stradale od potresa u Turskoj i Siriji.

Dobročinitelje je primio ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević, koji je zahvalio na tome i za odluku da dar Bosne Srebrene za stradale u Turskoj i u Siriji ide preko Caritasa Bosne i Hercegovine.

U razgovoru su kazali kako će Franjevačka provincija Bosna Srebrena, na nedjelju najbližu spomendanu sv. Ante, dodatno prikupljati darove za stradale od potresa u Turskoj i u Siriji.

Svojim darom franjevci Bosne Srebrene dio su karitativnih aktivnosti za stradale u Turskoj i u Siriji: crkve u Bosni i Hercegovini, nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa, svih dobročinitelja i svih dobrih ljudi, priopćio je Caritas BiH.

FOTO: Ilustracija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Konaković: Nema smisla uvoditi SDA u vlast Federacije BiH

Zaštićeni smo od Covida ako smo bili zaraženi jednako kao da smo cijepljeni!