Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Franjevački samostan u Gučoj Gori proglašen nacionalnim spomenikom!

Pročitajte i ovo

Franjevački samostan Guča Gora Odlukom Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila je stambeni objekt u Alipašinoj ulici i Franjevački samostan u Travniku novim nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine. Četrnaesta sjednica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika održana je 26. listopada 2022. godine.

Predsjedavajući Komisije Zoran Mikulić i članovi Faruk Kapidžić i Anđelina Ošap Gaćanović donijeli su odluke o proglašenju sljedećih dobara nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine: Graditeljska cjelina – Stambeni objekti u Alipašinoj ulici u Sarajevu izvedeni po projektu Juraja Najdharta, Sarajevo; – Graditeljska cjelina – Franjevački samostan Guča Gora, Travnik. Na protekloj sjednici prema usvojenom dnevnom redu, doneseno je 15 odluka o neispunjavanju kriterija za proglašenje određenih dobara nacionalnim spomenikom BiH, a koja su se nalazila na Listi peticija Komisije.

FOTO: Robert Marić

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo