spot_img

Franjevac iz Kiseljaka napravio čudo u Africi

Nakon što su boravili u Ruandi u Centru Otac Vjeko, gdje su sudjelovali u programu obilježavanja 25. godišnjice od ubojstva fra Vjeke Ćurića, fra Ivica Perić, rođeni Kiseljačanin, i njegovi gosti iz domovine otišli su put Zambije.

Tako su u prvi posjet Mwakapanduli stigli i provincijal o. Dadić, provincijski definitor i ekonom fra Vinko Sičaja i gvardijan zagrebačkog samostana fra Stipo Karajica.

Fra Ivičini gosti imali su priliku vidjeti kako se nova župa gradi od početka, na 56 hektara zemlje, bez struje i vode. U Mwakapanduli je dosad izgrađen društveni dom, odnosno višenamjenska dvorana koja trenutačno služi za obuku budućih učitelja praktične nastave krojenja i šivanja.

U izgradnji je i zgrada samostana, čime će se povećati smještajni kapaciteti za one koji će doći u misiju pomoći svojim znanjem i vještinama. Postavljeni su solarni paneli i cisterne za vodu.

Gosti nisu skrivali zadovoljstvo i ponos zbog svega što je fra Ivica napravio u Africi, a za sve planirane projekte u Zambiji najavili su veliku potporu.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti