spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

FOTOGRAFIJA DANA: Složni za ljepšu Busovaču i župno dvorište

Ekipa složna, ekipa vrijedna poštovanja

U Busovači je proteklih dana završena akcija uređenja dvorišta župne crkve sv. Ante Padovanskog i Trga sv. Ante. Zahvaljujući složnosti i neumornom radu volontera, uključujući branitelje, fratre, članove Frame i mnoge druge, ovaj pothvat završen je s uspjehom nakon oko tjedan dana predanog rada.

Mladen Akrap Manac, jedan od sudionika akcije, podijelio je s našim portalom svoje dojmove: “Ukupno se radilo oko tjedan dana. Odradio se velik posao. Sudjelovali su volonteri, ali i naši fratri, Framaši i drugi.” Njegove riječi odražavaju osjećaj zajedništva i ponosa koji su krasili ovu akciju.

Ova inicijativa dio je šireg projekta Župe sv. Ante Padovanskog u Busovači, koji s ljubavlju i predanošću vodi fra Zoran Jaković, župnik. Uz pomoć časnih sestara i drugih svećenika, fra Zoran uspješno realizira brojne aktivnosti koje doprinose boljitku župne zajedenice. Projekt je dugogodišnji, a posljednje dvije godine posvećene su uređenju župnog dvorišta, koje je započelo postavljanjem impozantnog kipa sv. Ante Padovanskog, remek-djelo akademskog hrvatskog kipara Kuzme Kovačića.

Realizaciju ovog ambicioznog projekta svesrdno pomažu župljani i vjernici, dokazavši snagu i povezanost lokalne zajednice. Također, projekt podržavaju lokalne, federalne i državne vlasti BiH, te Republika Hrvatska, pokazujući širinu i značaj inicijative koja prelazi lokalne okvire.

Projekt uređenja ne samo da je uljepšao vizualni identitet Busovače nego je i ojačao veze unutar zajednice, potičući suradnju i međusobno poštovanje. Ova inicijativa jasan je primjer kako zajedničkim snagama možemo stvoriti ljepši i ugodniji prostor za sve stanovnike i posjetitelje Busovače, istovremeno promičući vrijednosti zajedništva, solidarnosti i tradicije.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti