spot_img

FOTOGRAFIJA DANA: Gimnazijalci SŠ “Busovača” proslavili 10 godina mature

Generacija gimnazijalaca iz Busovače, generacija 1995/1996, obilježila je desetu godišnjicu mature. Ova posebna prilika okupila je bivše učenike kako bi se prisjetili svojih školskih dana provedenih u Srednjoj školi “Busovača” i nezaboravne maturalne zabave iz 2014. godine.

Razrednica Anita Domić, koja je vodila razred kroz te izazovne i sretne godine, također je prisustvovala ovom jubileju, podsjećajući sve na zajedništvo i uspomene koje su oblikovale njihov život.

Svečanost je bila ispunjena smijehom i sjećanjima na školske avanture, prijateljstva koja su tada nastala te anegdote koje su obilježile njihovu mladost. Maturanti su s ponosom podijelili svoja postignuća i životne puteve, prisjećajući se učitelja i predavača koji su im pomogli u formativnim godinama.

Ovaj susret je bio prilika da se ponovno ožive stari dani i potvrdi koliko su ti srednjoškolski dani bili važni za sve prisutne. Gimnazijalci iz Busovače, sada odrasli ljudi, sa zahvalnošću se sjećaju svoje škole i vremena provedenog zajedno, te s nestrpljenjem očekuju sljedeći jubilarni susret.

Izvor: Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti