FOTOGALERIJA: Prva sveta pričest u župi sv. Ante Padovanskog u Busovači

Busovača, 21. svibnja 2023. – U župi sv. Ante Padovanskog u Busovači danas je bilo posebno svećano. Naši mališani su s radošću i uzbuđenjem pristupili prvoj svetoj pričesti. Ovo posebno slavlje označava trenutak kada djeca prvi put pristupaju euharistijskom stolu i blaguju tijelo Kristovo, kako je sam Isus rekao: “Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu” (Iv 6,56).

Prva sveta pričest uvijek je bila važno slavlje u životu vjernika, a u župi Busovača tradicija se njeguje već desetljećima. Tijekom ovog svečanog čina, djeca su imala priliku obnoviti svoja krsna obećanja. Slavlju prve svete šričesti prethodila je i svečana prva sveta ispovijed, koja je bila pripremna faza za ovaj veliki sakrament.

Učiteljice Emilija Relota, Svjetlana Relota i Danijela Vujica s ponosom su pratile 34 malena anđela na njihovom putu prema prvoj svetoj pričesti. Djeca su se pripremala pod vodstvom časne sestre Anđelke Jukić i ujaka koji su ih ispovjedili, a na čelu sa našim župnikom fra Zoranom Jakovićem.

Svetu misu je predslavio župnik fra Zoran Jaković, čija je nadahnuta propovijed i predivna poruka roditeljima dodatno obogatila ovo svečano slavlje. Misno slavlje je završeno dodjelom potvrda i zajedničkom fotografijom koja će zauvijek ostati uspomena na ovaj poseban trenutak.

Fotografije sa slavlja mogu se pogledati, naručiti i izraditi u studiju Clover u Bušovači, gdje će obitelji moći zadržati trajne uspomene na ovaj svečani događaj.

U ime cijele zajednice, čestitamo prvopričesnicima, njihovim roditeljima i obiteljima na ovom posebnom trenutku u njihovim životima. Neka ih sveta Pričest ojača u vjeri i donese im obilje Božjeg blagoslova u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pogledajte kako će izgledati vanjski dio nove zgrade Srednje škole Novi Travnik

Nedostaje radnika na poljima krumpira: Dnevnice i do 150 KM