FOTO: Završen 25. dječji festival Mali akordi – “MAK”

0
580
25 . po redu dječji festival Mali akordi “MAK” u organizaciji HKD Napredak podružnica Busovača i ove godine je na poseban način svojim scenskim i glazbenim sadržajem oduševio svoju publiku koja je opet busovačku dvoranu napunila do posljednjeg mjesta.

Već od ranije je poznato kako je i ovaj MAK 2019. održan pod generalnim pokroviteljstvom općine Busovača i glavnim pokroviteljima Ministarstvu obrazovanja, prosvjete , znanosti i sporta Županije Središnja Bosna i Ministarsva financija naše županije. U pomoć su pritekli prije svih i općine Kiseljak i Vitez, ali i sponzori EZ Busovača, Euroherc osiguranje, Veterinarska stanica Busovača, Šumskogospodarsko Društvo ” Šume Središnje Bosne” , Party shop Busovača, Tim Busovača, Delikates Busovača, XT computers Busovača i Čaljkušić Benz Busovača
Na festivalu je i ovaj put nastupilo 13 malih pjevača iz Novog Travnika, Viteza, Nove Bile,Kiseljaka i Busovače.

Prošlogodišnji pobjednik Gabrijel Golub otvorio je ovaj po svemu izniman festival gdje buduće zvjezdice pred publikom nastupaju uz pomoć benda i pjevajući uživo.

Posebno impresivna je bila prva scena sa 120 djevojčica i dječaka koji su izveli poznatu skladbu “Djeca su ukras svijeta”. uz ravnanje Magdalene Marić, osobe koja svake godine oduševi osmišljavanjem novog i iznimno kvalitetnog glazbenog sadržaja i tako oduševi inače zahtjevnu publiku. Ovaj put ovaj glazbeni performans izveden je uz pomoć teta iz vrtića, male framice, zboru osnovne škole, ali i mažoretkinja HKD Napredak podružnica Busovača

Ovogodišnji program vodila je Berna Mišković, članica amaterskog kazališta Vitez.

Naravno ono najbitnije dogodilo se nakon sjajnih nastupa svih 13 izvođača, naime odlukom stručnog žirija u sastavu Ljubica Ljubos, predsjednica, Marijana Dujmušić prof. ,te Slaven Čović prof. ovogodišnji 25. po redu MAK osvojila je Matea Popović iz Nove Bile sa skladbom ” Dvije zvijezdice ”

Drugo mjesto osvojila je Lejla Dizdarević iz Novog Travnika, a treće Anamaria Krezić iz Viteza.
Nagradu publike osvojio je busovljak Mateo Lekić, najbolji debitant je Aldina Huzbašić iz Busovače, a najbolji scenski nastup imala je Lea Stanić iz Kiseljaka
Nagradu za najmlađeg sudionika organizator je odlučio uručiti bratu i sestri Šantić, iako nisu nastupili u natjecateljskom dijelu programa!

Treba isto tako naglasiti i sjajne glazbene izvedbe u revijalnom djelu programa. Naime raniji pobjednici MAK-a Amila Tulić iz Busovače, Marija Šimić iz Novog Travnika i Valentina Ljubos iz Viteza još jednom su podsjetili zašto su baš one osvajale pobjedničku statuu MAK-a.
Revijalni dio svojim izvedbama ukrasio je i vokalni sastav “Ivančice i prijatelji” te dvije Magdalene Marić sjajnim duetom.

Za kraj dugogodišnji organizacijski odbor MAK-a u sastavu Magdalena Marić, Stipo Krišto i Josip Križanović zahvalio je svim koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj iznimni festival regionalnog karaktera i po 25. put održi u Busovači.

 

Fotogalerija :