spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

FOTO: Započeli “Dani svetog Nikole Tavelića” na Čepu

Svetom misom i predavanjem započela je Kulturno sportska manifestacija Dani sv. Nikole Tavelića, koja se održava drugu godinu za redom u organizaciji Mjesne zajednice Gusti Grab Busovača u suradnji sa Župnim uredom sv. Ante Padovanskog Busovača.

Misu i predavanje predvodio je vlč. Vedran Ćosić.

Nakon predavanja druženje se nastavilo u dvorištu crkve, gdje je prisutne zabavljao lokalni bend, članovi pjevačke skupine Hrvatskog kulturno umjetničkog društva fra Karlo Kujundžić iz Brestovskog pod ravnanjem Ivane Vujica, i pjevačka skupina Sv. Anto Busovača.

Današnji susret započinje također u 19 sati svetom misom, koju će predslaviti fra Zvonimir Batista, a nakon mise slijedi njegovo predavanje na temu povijesti našeg kraja.

Nakon mise i predavanja druženje se nastavlja u dvorištu crkve.

Nedjeljno druženje započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te svetom Misom za poginule branitelje u 9:30 na spomen obilježju kod Križa na Bešićima, a istu će predvoditi župnik Župe sv. Ante Padovanskog fra Zoran Jaković. Nakon mise predviđeno je druženje na platou spomen obilježja na Bešićima uz čašicu razgovora. Nedjeljni program nastavlja se na malonogometnom igralištu na Čepu, gdje u 12.00 sati počinje malonogometni humanitarni memorijalni turnir u spomen na hrvatske poginule branitelje u Domovinskom ratu. Druženje kod malonogometnog igrališta na Čepu će trajati cijelo nedjeljno popodne uz roštilj i piće, a sav prihod, uključujući i kotizacije malonogometnih ekipa bit će doniran u humanitarne svrhe.

Organizator vas poziva večeras i sutra na susret kroz molitvu, druženje i zabavu.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti