Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

FOTO: Započeli “Dani sv. Nikole Tavelića” na Čepu

Pročitajte i ovo

Svetom misom i predavanjem započela je četverodnevna kulturno-sportska manifestacija “Dani sv. Nikole Tavelića”.

Predvoditelj predavanja i misnog slavlja bio je fra Nikica Vujica.

U propovijedi je istaknuo kako se ovi dani manifestacije svode na jednu riječ a to je RADOST, radujemo se svi zajedno jer smo se okupili da slavimo Boga i da mu zahvalimo za sve ono što nam je darovao.

“Svatko od nas je doživio križeve, ali je i svatko iskusio da je Bog s njim, i osjetio radost. Tolstoj je u svojim djelima izjavio jednu rečenicu: Tek sam sada shvatio kako sam trebao živjeti da bi moj život bio trajna radost… Možemo otkriti što je mislio s tim.”, nalgasio je fra Nikica.

Govoreći o radosti i životnim vrijednostima kazao je: “Za ovozemaljske vrijednosti uradit ćemo mnogo toga, ali izgubimo ono što nam je zapravo potrebno, izgubimo duhovne vrijednosti. Ne možemo osjetiti trajnu radost, koju je osjetio je i sv. Nikola, jer zemaljska dobra su ispod vrijednosti čovjeka, nemojmo letjeti, jer tu nema trajne radosti. Dakle, da bi netko osjetio trajnu radost i ozbiljnost koje su dvije sestre blizanke, tada mora biti ozbiljan, a ozbiljan je onaj koji izbjegava zlo, a čini dobro. Isus Krist oslobađa, trebamo u svom životu poredati svoje nastojanje, i vrijednosti.”

Nakon mise fra Nikica je održao predavanje na temu “Sveti Nikola Tavelić, franjevac, misionar u svetoj zemlji i prvi hrvatski svetac”.

Manifestaciju “Dani sv. Nikole” organizira MZ Gusti Grab, uz podršku fratara župe sv. Ante Padovanskog Busovača, na čelu sa župnikom fra Zoranom Jakovićem i fratara rođenih u našoj župi: fra Mire Relote, fra Nikice Vujice, fra Nikice Batiste i fra Zvonimira Batiste.

Drugog dana manifestacije, večeras sveto misno slavlje predvodit će fra Zvonimir Batista koji će nas nakon mise provesti kroz povijest našeg kraja i geograsko-demografsku strukturu.

Organizatori su se zahvalili svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, svim sponzorima i partnerima.

Nakon predavanja, održano je druženje u crkvenom dvorištu.

NASTAVAK PROGRAMA:

U subotu, svetu misu i predavanje na temu “Redovnička i svećenička zvanja iz našeg kraja” predvodit će fra Miro Relota.

Zadnji dan manifestacije, u nedjelju, započinje u 9h polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na platou spomen obilježja palim braniteljima kod križa – Bešići, a u 9:30 slijedi sv.misa u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu.

Nakon sv.Mise slijedi veselo druženje, uz zajednički ručak, malonogometni memorijalno-humanitarni turnir.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo