Srijeda, 6 srpnja, 2022

FOTO: Umirovljeni kardinal Vinko Puljić u našoj župi udijelio sakrament svete krizme

Pročitajte i ovo

U nedjelju 24.4. u našoj župi održana je sv. Krizma. Sakrament je udijelio umirovljeni kardinal Vinko Puljić.

Kardinal je dočekan pjesmom: “Evo veliki svećenik” koju je izveo župni zbor. Nakon molitve kardinal je krizmanike kratko propitao vjeronauk, kojeg su krizmanici učili s fra Ivicom Matišićem na crkvenom vjeronauku.

Pjevanjem i sviranjem misu je uveličao Bend Frame Busovača, uz podršku članova župnog zbora.

“Dragi krizmanici, danas bivate pomazani svetom krizmom, da svjedočite svoju vjeru. Moram s tugom reći da ste odrasli, u jednom ozračju … iako su roditelji i župna zajednica kršćani, u vašoj zajednici i sredini više utjecaja ima internet, televizija, mobitel, elektronika, a ne evanđelje. Odrasli ste u duhu gdje je Bog stran, i zato želim da vas ova krizma utvrdi u vjeri. Da poput svetog Tome ispovjedite da je Bog Gospodin, i da ga se nikad ne postidite, ne zanijekate, ne izdate. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa, lako nas se zavede, lako nas se kupi, lako nas se ucijeni. Treba biti heroj vjere, pa se oduprijeti zavodljivostima, robovanju tijelom, strastima, trkom za užitkom, treba se oduprijeti tom vremenu. Zato želim da shvatite koji je dar koji danas primate, dar koji vas osposobljava da svjedočite za Isusa Krista. ” , kazao je kardinal Vinko Puljić u svojoj propovijedi.

Na koncu propovijedi obratio se roditeljima i kumovima.

Obraćajući se roditeljima krizmanika kardinal je naglasio:

“Dragi roditelji, želim da shvatite svoju odgovornost, vi ste odgovorni ne samo za živote sovje djece, nego i za njihovu vjeru. Nećete im držat vjeronauk, ali životom ih podučavate. Oni će iz vaših očiju pročitati što je za vas sveto, što za vas znači nedjelja, molitva, poštenje, to će naučiti. Zato vas na poseban način hrabrim, da vaše roditeljstvo ne prestaje, vi ste svjedoci svojoj djeci, vjeri. Ofdogovrni ste za vjeru svoje djece.”

Obraćanje kumovima: 

“Ja često puta na krizmi kažem, nadam se da niste birali kumove po džepu, nego po srcu. I samu krizmu smo materijalizirali, međutim kumstvo je duhovno srodstvo. Premalo držimo do te veze, a posebno po duhovnom srodstvu. Danas vas želim potaknuti, i naglasiti da ste vi kumčadima svjedoci vjere. Kod krizme desnu ruku držite na desnom ramenu, a znate li što znači stati iza nekoga? Preuzimate odgovornost, čuvate ih da ne zalutaju, da se ne izgube, u vama neka imaju podršku, primjer, osobu od povjerenja, odgovornost biti kum ili kuma nije malena. Preuzmite tu odgovornost.”

NAPOMENA: Sve fotografije s krizme možete izraditi u novootvorenom Clover studiu u Busovači.

Više informacija na facebook ili instagram profilu:

https://www.facebook.com/studiocloverbusovaca/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/cloverstudiobusovaca/

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO Ovo je najbolja krava koju ćete vidjeti u BiH, a evo i zašto

U okviru Dana kosidbe i Strljanice na Kupresu je održana i stočarska izložba na kojoj se moglo vidjeti mnogo...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo