spot_img

FOTO: U Busovači postavljena najveća zastava hrvatskog naroda u BiH!

U Busovači, u srcu BiH, obojenom bojama hrvatskog naroda, ove je subote postavljena najveća zastava hrvatskog naroda u cijeloj državi.

Ovaj spektakularni događaj poslužio je kao uvod u nadolazeći susret hrvatskih Vatrenih protiv Španjolske na Europskom nogometnom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj.

Povijest navijačkih strasti u Busovači duga je i bogata. Lokalna kavana “Kod Kelje” već je tradicionalno mjesto gdje se okupljaju navijači, ne samo za gledanje utakmica preko TV prijenosa, već i za živo sudjelovanje u navijačkoj atmosferi tijekom utakmica koje se igraju kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama Zapadne Europe.

Prvi put tijekom prošlog Svjetskog nogometnog prvenstva postavljena je slična zastava, ali zbog težine i materijala od kojeg je izrađena (cerada), došlo je do odluke o izradi nove, ljepše i veće zastave. Nova zastava, koja se ponovno zavijorila u subotu, ne samo da simbolizira zajedništvo i podršku hrvatskoj reprezentaciji, već i predstavlja ponos našeg grada.

Osim postavljanja zastave, kavana “Kod Kelje” je uvela i novitet za ovogodišnje prvenstvo – veliki video zid koji će omogućiti još bolji doživljaj gledanja utakmica. Vlasnik kafića, zajedno s svojim gostima, nestrpljivo očekuje početak prvenstva, spremni da ponovno ujedine snage u podršci Vatrenima.

Ovaj događaj ne samo da jača duh zajednice već i potvrđuje Busovaču kao jedno od centralnih mjesta za navijače hrvatske reprezentacije u BiH. Uz zvukove navijačkih pjesama i vijorenje zastave, Busovača je spremna za novi nogometni spektakl.

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti