spot_img

FOTO | Pri pretresu kafića u Vitezu pronađene droge, oružje i municija

Policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, Jedinice za specijalističku podršku i PS Vitez u suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom tijekom protekle noći su nastavili s realizacijom operativne akcije „ŠTIT 2022“ .

Naime, dana 15.06.2022. godine oko 23,00 sati, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres poslovno-ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Krčevine, općina Vitez. Prilikom pretresa pronađene su određene količine zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i kokain. Također, pronađeno je i vatreno oružje – pištolj s odgovarajućom municijom kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Za izvršenje kaznenih djela „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, osumnjičeni su: I.G. rođen 1988. godine iz Viteza i S.H. rođen 1982. godine iz Travnika, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada, te će se protiv istih poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom razdoblju, priopćeno je iz MUP-a ŽSB.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti