spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

FOTO: Mala škola UZOR saznala mnogo toga o zdravlju, zdravim navikama i prehrani

Mala škola UZOR i njena vrijedna ekipa prethodni je petak saznala mnogo toga o zdravlju: zdravim navikama i prehrani. Prvi dio radionice posvetili smo razgovoru o tome što je to zdrava prehrana, sve to kroz slikovite prikaze i Power Point prezentaciju na ovu temu.

Što je zdrava, a što nezdrava hrana, o piramidi zdrave prehrane i obrocima kroz dan… sve smo to prošli kroz prezentaciju i razgovor, dajući primjere iz vlastitog života, trudeći se mališanima što više približiti ono o čemu govorimo.

Nakon toga, govorili smo o zdravim navikama koje prepoznajemo u jednom našem danu. Dan prikazan kao ciklus od 7 slika koje čine cjelinu, opisali smo prepoznajući važnost sna, obveza i odgovornosti, hrane, igre, druženja s najdražima i odmora/slobodnog vremena. Nakon što smo prepoznali sve te zdrave navike, zadatak je bio obojiti crteže.

Za kraj, susreli smo se s pojmom higijena. Higijena je nešto neizostavno kada govorimo o zdravlju našeg tijela, zato smo istaknuli njenu važnost, a kao podsjetnik na to, napravili smo svoje maske-zubuće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM