Utorak, 13 travnja, 2021

FOTO: Danas su zdrave i vesele bebe, no prije godinu dana proživjele su užas

Pročitajte i ovo

HKD Napredak za akademsku 2020./21. godinu osigurao više od 110.000,00 KM za 91 stipendiju i potporu

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u subotu, 10. travnja u Napretkovom domu u...

VIDEO: Članovi HUM Središnja Bosna priredili iznenađenje za Darija Stojaka

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je bila ponovno u posjeti obitelji Stojak. Nakon prvog posjeta mnoge...

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
Prošlo je točno godinu dana od potresa u Zagrebu. Slika koja se najviše urezala u sjećanje toga dana jest ona nastala u dvorištu Bolnice za ženske bolesti i porode, u Petrovoj 3. Uplašene i ogrnute dekama, u dvorište su istrčale trudnice i rodilje sa svojim bebama u naručju. Godinu dana poslije, u utorak 23. ožujka okupile su se kako bi nastale zajedničke fotografije.

 

U 6 sati i 24 minute mnoge je probudio potres magnitude 5,5 prema Richteru. Uskoro su uslijedila još dva snažnija potresa. Iz bolnice u Petrovoj na hladnoću su tada izašle trudnice, rodilje, bebe, doktori, i sestre. Sav užas toga dana zabilježen je fotografijama koje su potom obišle Hrvatsku i svijet kao svjedočanstvo zastrašujućeg događaja.

Mališani i njihove mame okupili su se u dvorištu bolnice kako bi snimili nove fotografije točno godinu dana nakon potresa. Mališani koji su prije točno godinu dana bili na hladnoći danas su sretne, zdrave i vesele bebe.

- Advertisement -

Elena je toga dana bila najmanja beba u zagrebačkoj Petrovoj, teška svega 590 grama. Palčica koja stane na malo veći dlan. Toma, star svega nekoliko sati, rođen je puna tri mjeseca prerano.

Mama malenoga Tome Ivana Prga danas kaže: “Toma će zaista imati što pričati svojim unucima.”

“Da mi je netko rekao da će se sve to tako dogoditi, rekla bih mu – ma nema šanse. Meni? Ne!”, ističe Elenina mama Ivana Mikelec. 

Elena i Toma u trenutku potresa bili su odvojeni od svojih mama, koje nisu znala gdje su njihova djeca i jesu li živa.

Godinu dana nakon potresa emocije nisu ništa manje. “Tek sada vidiš što se sve stvarno događalo oko tebe jer taj tren tamo ja uopće nisam bila svjesna da je to bilo toliko grozno”, poručuje Elenina majka.

 

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo