spot_img

FOTO DANA: Učenici OŠ “Kaonik” posjetili Rasadnik Busovača

Jučer, 21. rujna 2023. godine, učenici nižih razreda Osnovne škole “Kaonik” u Busovači imali su priliku za nezaboravan terenski izlet. Pod pratnjom svojih učiteljica, mališani su posjetili Rasadnik Busovača, gdje su ih dočekali srdačni djelatnici.

Razgledavanje Rasadnika započelo je s entuzijastičnim vodstvom djelatnika Rasadnika. Učenici su saznali koje vrste biljaka rastu u ovom području, tko i kako brine o njima te načine na koje se razmnožavaju različite biljne vrste. Djeca su se upoznala s važnošću uzgoja biljaka za ljudski život i ekosustav.

Posebno iznenađenje za malene posjetitelje bilo je vatrogasno vozilo i vatrogasac koji je održao kratku demonstraciju. Djeca su imala priliku sjesti u vatrogasno vozilo i saznati više o važnom poslu koji obavljaju hrabri vatrogasci.

Iz Osnovne škole “Kaonik” Busovača zahvalili su Rasadniku Busovača na srdačnom dočeku i edukativnom iskustvu za svoje učenike. Ova posjeta nije samo pružila djeci priliku za učenje o prirodi i uzgoju biljaka, već je također ojačala njihovu svijest o važnosti vatrogasne službe i sigurnosti u zajednici.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti