spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Foto dana: TIM-ovci na planinarskoj turi Gornji kraj u Novom Travniku

Planinari iz Planinarskog društva TIM Busovača osvojili su novotravnički ‘Gornji kraj’ na današnjoj planinarskoj turi i druženju. Događaj je bio u organizaciji Planinarskog društva Kuk iz Novog Travnika.

Članovi PD TIM Busovača podijelili su svoje uzbuđenje na društvenim mrežama, objavljujući sliku s planinarske ture uz poruku: “Naši članovi na planinarskoj turi Gornji kraj u organizaciji Planinarskog društva Kuk iz Novog Travnika. Malo nas je al’ nas ima ⛰🧗‍♂️🏕️.”

Ova zanimljiva tura na Gornji kraj organizirana je već drugi put, a ovaj put polazak je bio iz Novog Travnika, točnije ispred Crkve Uzašašća Gospodinova, na usponskom dijelu Knafelčeve staze, s početkom u 8:00 sati. Plan puta uključivao je staze koje su vodile preko Pribilovića, Kicelja, Vučjih jama, Lovačke kuće pa sve do Pobrđana i nazad do Novog Travnika.

Ova prelijepa ruta ponudila je planinarima raznolike poglede i iskustva. Put do Kicelja, najvišeg vrha Vilenice, bio je posebno očaravajuć s predivnim prirodnim ljepotama. Dok su se kretali prema Vučjim jamama, uživali su u pogledima koji oduzimaju dah. Dolazak do Lovačke kuće “Mravinjac” donio je spektakularne vidike prema južnim obroncima Komara, gdje su se strme planine poput Kalina, Radovana i Stožera uzdigle iznad Bugojna.

S lijeve strane protegla se rijeka Kruščica, od Sebešića sve do Zabrđa, a izdaleka iz oblaka provirila je planina Vranica. Ispod njih, na lijevoj strani, bijela su se naselja Lašvanske doline, koja se nastavljaju valovitim brežuljcima s horizontom iznad Huma, Lisca i Gorčevice, sve to spojeno u lanac koji se proteže prema vlašićkim obroncima.

Ova planinarska avantura sigurno će ostati urezana u sjećanjima članova PD TIM Busovača kao još jedno nezaboravno iskustvo u nizu njihovih prirodnih pohoda. Ova skupina strastvenih planinara nastavlja inspirirati zajednicu svojim ljubavlju prema prirodi i aktivnom životnom stilu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti