spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

FOTO: 55 godina rada Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik

Svečanim koncertom, 12.travnja 2024.godine u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu, obilježen je 55. rođendan Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik i 29 godina od osnutka područnog odjela u gradu Vitezu.

U zajedništvu glazbe okupili su se učenici i nastavnici matične škole iz Novog Travnika te područnih odjela iz Viteza, Nove Bile, Busovače i Jajca. Svoj program započeli su nastupom viteškog zbora pod vodstvom profesorice Željke Zekić. Uz glasovirsku pratnju profesorice Ivane Kuzmanović izvedene su skladbe Pentatonix „White winter“ i Bob Merrill „Mambo Italiano“.

Gosti svečanog koncerta bili su i bivši učenici koji su svoj glazbeni put nastavili u SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik. Jedna od njih je mlada umjetnica Matea Popović iz Nove Bila, sad učenica I. razreda srednje glazbene škole u klasi profesorice Ajle Đidić, a izvela je poznati Paganinijev „Cantabile“ uz glasovirsku suradnju profesorice Anite Laštro.
Sjajnu glazbenu izvedbu Arutiunianovog „Koncertnog Skerca“ priredio je i duo Doris Popović, učenica III. razreda na trubi i Luka Popović, učenik IV. razreda na glasoviru u klasi profesora Arnesa Bajramovića.

Finale svečanog koncerta u izvedbama Listovog „Un sospira“ i Prokofjevog „Plesa Vitezova“ priredili su naši bivši učenici, koji su za svoj životni poziv izabrali glazbu. Oni su Gabriela Blaž, studentica V. godine i David Šapina, student I. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer klavir u klasi profesorice Nevene Ćeklić.

U prigodi svečanog koncerta ravnatelj Josip Dujmušić uručio je zahvalnice pokroviteljima Dana škole, općinama Novi Travnik i Vitez. Zahvalnicu u ime načelnika Stjepana Duje primio je šef ureda načelnika Drago Tokalić, a u ime načelnika Borisa Marjanovića pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac. Riječi zahvale upućene su i voditeljici odjela u Vitezu, profesorici Ivani Kuzmanović za uspješnu organizaciju svečanog koncerta.

Posebna čast ukazana je Snježani Starčević, jednoj od šest maturanata prve generacije učenika 1969.-1975.g. Snježana je osnovnu glazbenu školu u Novom Travniku završila na odsjeku harmonike u klasi nastavnika Reufa Bečiragića.

Razlog za slavlje bio je i uspješna realizacija projekta u Programu prekogranične suradnje RH i BiH, kojim je škola dobila svoj prvi koncertni klavir. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a posebno partnerima OGŠ Borisa Papandopula Kutina, Vladi RH, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH – državnom tajniku Zvonki Milasu, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB – ministru Bojanu Domiću i Stjepanu Duji – načelniku Općine Novi Travnik. Najljepši i najveći dar u ovoj svečarskoj godini bit će useljenje u prostorije nove škole. Useljenje u zgradu Srednjoškolskog centra se očekuje početkom nove školske godine.
Organizaciju Dana škole pomogli su poduzeće CM Vitez, Frizerland Vitez, Cvjećarna „Dalija“ Vitez, Imperijal Novi Travnik, gosp. Ratko Barnjak i Multimedija AIC. Rođendansku tortu darovala Cafe slastičarna „Kokos“ Novi Travnik.
Iz glazbene škole zahvaljuju svima koji moralno i materijalno pomažu rad škole!

Nezamjenjiva voditeljica programa na svečanom koncertu bila je Vanja Džambas.

Program učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik:
1.Pentatonix: White winter
Bob Merrill: Mambo Italiano
Izvodi: Zbor PO Vitez
Klasa: Željka Zekić, prof.
Glasovirska suradnja: Ivana Kuzmanović, prof.

2. PO Nova Bila
A. Rowley: Gospod Gašperček
Izvodi: Lara Ćurak, I.r. – glasovir
Klasa: Lucija Džepina, prof.

3. PO Jajce
Katherine i Hugh Colledge: Gore i doline
Izvodi: Iva Burić, I.r. – violina
Klasa: Rowan Elizabeth Hellyer, prof.
Glasovirska suradnja: Katarina Ladan, prof.

4. PO Busovača
J. Brahms: Mađarski ples br. 1
Izvodi: Stjepan Šakić, II. r. – harmonika
Klasa: Azra Halitović, prof.

5. Novi Travnik
Carol Matz: Stormy ocean
Izvodi: Iva Tokalić, II.r. – glasovir
Klasa: Darko Dujmušić, prof.

6. PO Vitez
A. Kuklin: Prvi skok.
Izvodi: Davor Mišković, III.r. – harmonika
Klasa Edvin Halilović, prof.

7. PO Nova Bila
Muzio Clementi: Sonatina op. 36 br.1, I. st.
Izvodi: Marija Matošević, II.r. – glasovir
Klasa: Lucija Džepina, prof.

8. Novi Travnik
Matteo Carcassi: Andantino
Izvodi: Leon Gavrić, II.r. – gitara
Klasa: Ismet Skrobo, nast.

9. PO Jajce
Carl Maria von Weber: Sonatina u C-duru
Izvodi: Iva Jelenić, IV.razred – glasovir
Klasa: Katarina Ladan, prof.

10. PO Vitez
Edward Mollenhauer: Fantasia
Izvodi: Franka Nakić, V. r. – violina
Klasa: Ljiljana Marić, prof.
Glasovirska suradnja Anita Laštro, prof.

11. PO Busovača
Zequinha de Abreu: Tico – Tico
Izvode: Luka Blažević V.r., Gabrijel Marinić V. r. i Milenko Brnjić VI.r. – trio harmonika
Klasa Mario Pantner, prof.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti