Folkloraši HKD-a „Napredak“ Busovača predstavljaju Središnju Bosnu na svečanom otvorenju EYOF-a 2019

0
183
Kako se bliži 10. veljače, tako se približava i svečanost otvorenja XIV. Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF 2019). Ovogodišnji domaćin EYOF-a će biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, a sam Festival će trajati od 10. do 16. veljače.

EYOF 2019 će na jednom mjestu okupiti oko 1600 natjecatelja iz 46 zemalja, što ovaj Festival čini najvećim sportskim događajem u BiH od ZOI-a 1984. Pripreme za svečanost otvaranja EYOF-a 2019 su u punom zamahu, a Baklja mira stigla je u Sarajevo još u subotu, 2. veljače. Na samoj svečanosti otvaranja EYOF-a 2019 posebno mjesto imat će i bogata tradicijska kultura Bosne i Hercegovine.

Naime, dobrodošlicu svim natjecateljima će poželjeti upravo čuvari tradicijske kulture u BiH i to: KUD „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, KUD „Neretva“ iz Jablanice te Folklorni sastav HKD-a „Napredak“ iz Busovače. Središnja Bosna će tako imati i svoga predstavnika na svečanosti otvorenja i to kroz djelo mladih folkloraša HKD-a „Napredak“ Busovača. Ova tri Društva će
izvesti kratku točku kroz koju će na najbolji način predstaviti bogatstvo i raznolikost tradicijske kulture BiH.

Busovački Napretkovci će na otvaranju EYOF-a 2019 Središnju Bosnu predstaviti tradicijskim plesovima Hrvata Središnje Bosne i na taj način upisati svoje ime u povijest.

Svečanost otvorenja EYOF-a 2019 će se održati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ 10. veljače u 19 sati. Svi oni koji žele biti dio ovog spektakla trebaju znati da je ulaz na svečano otvorenje
besplatan, a simbolična poruka Festivala je „We create together“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.